Annonce
Haderslev

Rygter får borgmester på banen: Advarer mod ungdomsfest i Damparken

I det varme vejr må myndighederne i disse dage rykke ud, fordi mange samles for tæt på hinanden. Her er det en gruppe unge på Kalvebod Brygge på Islands Brygge, der pakker sammen, fordi de har ligget for tæt. Arkivfoto: Emil Helms/Scanpix)
Borgmester H.P. Geil appellerer til, at elever fra Det blå Gymnasium og katedralskolen ikke holder fest i Damparken i weekenden. De risikerer igen at blive sendt til hjemmeundervisning, advarer han.
Annonce

HADERSLEV: Han erkender, at det er usædvanligt at advare på baggrund af rygter, men Haderslevs borgmester H.P. Geil gør det alligevel nu:

Onsdag eftermiddag udsendte han en pressemeddelelse, hvor han indtrængende opfordrer unge fra Det blå Gymnasium og Haderslev Katedralskole til ikke at holde en planlagt fest for nye elever i den kommende weekend i Damparken.

- Jeg ved, at det er usædvanligt at gå ud med sådan en opfordring på baggrund af rygter, men når jeg får henvendelser fra bekymrede borgere, så kan jeg i denne situation ikke undgå at reagere. En fest med mange unge er ikke en god idé i denne corona-tid, siger H.P.  Geil i pressemeddelelsen.


Når jeg får henvendelser fra bekymrede borgere, så kan jeg i denne situation ikke undgå at reagere.

H.P. Geil, borgmester


Til JydskeVestkysten fortæller Haderslev-borgmesteren, at han har været i kontakt med ledelsen på de to skoler, der intet har med arrangementet af gøre - det er er et rent elev-initiativ - men skolernes mentorer har bekræftet, at planerne om en fest, der er en tradition, er der, fortæller H.P. Geil.

- Coronaen er stadig iblandt os, og vi skal alle gøre vores til, at virus ikke spredes. I øjeblikket ses der rundt om i Danmark eksempler på, at kommuner rammes hårdt, fordi mange samles på ét sted, og virus dermed spredes. En fælles fest vil desværre også kunne være med til, at virus spredes, siger H.P. Geil.

Annonce

Hjemmeundervisning

Han har forståelse for, at mange unge savner at samles efter måneder uden festivaler studentergilder og diskoteker, men han frygter, at festdeltagerne i Damparken ikke vil kunne holde de anbefalede afstandskrav.

Endelig gør han opmærksom på, at festen på længere sigt kan få alvorlige følger i elevernes hverdag. Skulle festen sætte gang i stigningen i antallet af smittede, kan de unge - igen - blive sendt til hjemmeundervisning.

Tidligere under corona-nedlukningen udnævnte politiet Streetdome til et såkaldt hotspot, fordi større grupper under skolernes lukning samledes på skater-anlægget. Det frygter borgmesteren, at politiet også kan blive tvunget til at gøre med Damparken.

Vejrudsigten lover varmt vejr hen over weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce