Annonce
Vejen

Rygter og fakta: Nej, solcellerne er ikke sendt til høring

Gårdejer Bjarne Holm Sørensen er en af de tre investorer bag solcelleprojektet i Tirslund. Foto: Steen Rasmussen
Vejen Kommune inviterer de 15 nærmeste naboer til en drøftelse af solcelleparken i Tirslund. Kommunen vurderer, at solcellene kan placeres i området, men det er i sidste ende op til byrådet, om de skal bygges der.

HOLSTED: En nabo til den planlagte solcellepark i Tirslund har bedt kommunen give en status på, hvad der er op og ned i sagen netop nu.

”For det første, så har min nabo ringet til kommunen og mundtligt fået bekræftet, at de agter at fortsætte med uformindsket styrke," skriver Simon Hamann i en mail.

Det er korrekt, oplyser Peer Rexen, der er chef for kommunens planlægning.

Annonce

- Økonomiudvalget har besluttet, at kommunen arbejder videre med solcelle-ansøgningen, men det betyder jo ikke, at der er givet grønt lys til solcelleparken. Før vi eventuelt kommer så langt, skal vi gennem en 10 uger lang offentlig høring, siger Peer Rexen.

"For det andet går der forlydender om, at lokalplanen netop nu er i høring, hvor et af punkterne er en for Tirslund", skriver Simon Hamann.

- Det er ikke korrekt, at lokalplanen for solcelleparken er sendt til høring. Det vil tidligst ske i slutningen af 2021 eller start 2022 understreger Peer Rexen.

En anden høring

Han forklarer, at en ny kommuneplan - altså ikke lokalplan - er i høring, og at den opererer med en fjernelse af områdets status som uforstyrret landskab, som handler om, at større anlæg som f.eks. solcelleanlæg ikke skal placeres i uforstyrrede landskaber uden forudgående planlægning, bl.a. Tirslund.

- Vejen Kommune vurderer, at anlægget kan placeres der, når der tages særlige hensyn til anlæggets placering, afskærmende beplantning, vildtpassager etc., og derfor kan der planlægges solcellepark i Tirslund. Solcelleparken vil blive behandlet efter den gamle kommuneplan, som gælder lige nu, fastslår Peer Rexen.

Vejen Kommune har besluttet, at invitere naboer under 200 meter fra den planlagte solcellepark til individuelle drøftelser af planerne. Det drejer sig om cirka 15 lodsejere, oplyser Peer Rexen.

Han oplyser desuden, at kommunen har besigtiget området i Tirslund og vurderet, at der kan placeres en solcellepark på stedet. De videre drøftelser bl.a. med lodsejerne afgør, om solcelleparken skal placeres, som bygherrerne foreslår, eller om der skal ændringer til.

Besigtigelsen er sket, fordi der ikke var nogen grund til at gå videre med planlægningen, hvis kommunen vurderede, at solcelleparken slet ikke havde nogen gang på jorden. Det ville være spildt arbejde.

Annonce
Vejen For abonnenter

Her kan selv de bedste Black Friday-tilbud ikke være med: Kommunen får næsten 100 procent rabat

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Vejen

Den ordentlige kaptajn går fra borde: Mange sagde farvel - og tak - til borgmesteren

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce