Annonce
Varde

Rygter om betalte stemmer i Venstre: - Jeg kan ikke tro, at nogen har gjort sådan

Mandag står valget om at blive Venstres borgmesterkandidat mellem Peder Foldager, øverst tv., Connie Høj, øverst th., Mads Sørensen, nederst tv., Tina Agergaard Hansen, nederst i midten, og Line Berner.
Der går rygter om ulovligheder i kampen om at blive Venstres borgmesterkandidat. Rygtet vil vide, at en af de fem i kampen om at blive borgmesterkandidat for partiet har betalt for at få folk til at melde sig ind og stemme på sig.
Annonce

OPDATERET 14.15: Formanden for Venstre i Varde Kommune, Lotte Højmark Tang, gik søndag selv i pressen og fortalte, at organisationen har gennemgået alle 400 nye medlemskaber.

Årsagen er rygter om, at der skulle være lovet gratis medlemskab til gengæld for at stemme på én bestemt af de fem, der mandag kæmper om at blive Venstres borgmesterkandidat.

- Jeg kan ikke tro, at nogen har gjort sådan, men når der går rygter, er vi nødt til at undersøge det, og vi har valgt at gå i pressen med det, fordi der skal være gennemsigtighed, siger formand for Venstre i Varde Kommune, Lotte Højmark Tang.

Hun vil også sikre sig, at der ikke skal være mulighed for at kaste mudder, når der er valgt en borgmesterkandidat mandag aften. Derfor er alle kræfter sat ind på at gennemprøve samtlige nye medlemskaber inden valget.

- Jeg har bedt alle lokale vælgerforeninger indsende dokumentation for alle indbetalinger, siger hun.

Annonce

Gratis er ulovligt

Gratis medlemskab er ulovligt ifølge vedtægterne.

Det er ikke ulovligt, hvis andre betaler folk for at melde sig ind og gennemgangen har vist, at det har fundet sted. Selvom det ikke er ulovligt, er  det ifølge formanden usympatisk og uordentligt.

Op i hovedorganisationen

Lotte Højmark Tang vil nu tage betaling for medlemskab op i Venstres hovedorganisation på landsplan.

Hun vil argumentere for, at det kun er muligt at melde sig ind via hjemmesiden, hvor man også betaler direkte. Derved vil enhver mulighed, for at nogen betaler for at melde andre ind, blive udelukket fra start.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce