Annonce
Nordtyskland

Læge i Slesvig-Holsten er smittet med coronavirus

Modelfoto: Colourbox.

Henstedt-Ulzburg. Nu er det første tilfælde af coronavirus konstateret hos en indbygger i Slesvig-Holsten. Den berørte er en mandlig læge på universitetshospitalet i Eppendorf i Hamborg. Manden bor i Henstedt-Ulzburg godt 20 kilometer i luftlinje nord for bygrænsen til Hamborg. Det oplyser nyhedsbureauet dpa.

Den smittede har været på ferie i Trentino i Norditalien.

Manden vendte hjem til Slesvig-Holsten søndag. Mandag tog han atter på arbejde i Hamborg, men blev syg i løbet af arbejdsdagen tirsdag.

Manden er i karantæne i sit hjem. Hans tilstand er stabil.

Myndighederne formoder, at den smittede har haft kontakt med omkring 100 personer på jobbet og privat. Nu er man i gang med at registrere de pågældende, som herefter bliver kontaktet.

Den smittede er ansat på universitetshospitalets børneafdeling. Her er der også beordret 14 dages karantæne enten hjemme eller på sygehuset til indlagte børn og kolleger, der har været i tæt kontakt med den smittede.

I mandens hjemby er der ikke truffet særlige forholdsregler.

Den smittede læge er født i 1955. Han er isoleret sammen med sin hustru.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Is i maven i en svær tid

Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce