Annonce
Aabenraa

Rynkeby-kaptajn kom på hårdt arbejde med udtagelse

Så er Team Rynkeby Sønderjylland-holdet 2020 sat. Der er afgang mod Paris den 4. juli med ankomst dernede den 11. jul. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Så er Team Rynkeby Sønderjylland-holdet 2020 sat. Mere fokus på events skal sikre et større beløb til kritisk syge børn. I år gav anstrengelserne 1,3 millioner kroner.

Sønderjylland: Skulle der støde en tandpine til undervejs, så er det meget praktisk at have fået en tandlæge med i folden. Og musikken efter dagens etape burde der også været taget hånd om.

Onsdag middag offentliggjorde holdkaptajn Jan Petersen fra Sønderborg navnene på deltagerne i Team Rynkeby Sønderjylland 2020, og blandt de nye navne var Tinglev-tandlæge Peter Kohberg og ejeren af Aabenraa-spillestedet Gazzværket, Hasse Eduard.

Helt efter bogen er omkring halvdelen af sidste års deltagere skiftet ud i den 67 mand store trup, hvoraf de 58 er ryttere, mens resten er med i serviceteamet.

- Det har været svært at vælge ud, for vi har haft over 100 ansøgere i år, hvilket er en del flere end sidste år, fortæller Jan Petersen, der sammen med sin nye vicekaptajn, Karina Blom, kunne stille et hold på 90 ryttere, hvis alle kvalificerede kunne udtages.

Annonce

Her er styregruppen

  • Holdkaptajn: Jan Petersen, Sønderborg.
  • Vicekaptajn: Karina Blom, Aabenraa.
  • Træningsansvarlig: Mette Jørgensen, Haderslev.
  • Sociale events: Bent Mærsk Thye, Tinglev.
  • Eventansvarlig: Joan Høeg, Aabenraa.
  • Sponsoransvarlig: Niels Uldall Olsen, Aabenraa.
  • Skoleløbsanvarlig: Bente Bloch, Aabenraa.
  • Økonomiansvarlig: Torben Frost, Augustenborg.
  • Pr-ansvarlig: Maria Nørgaard, Haderslev.
  • Servicechef: Ove Pedersen, Aabenraa.

Flere events på vej

- Vi har for første gang holdt et informationsmøde forud for sidste frist for at søge om at være med, og det har været godt. Der kom over 65, og de 40-45 var nogle, vi aldrig havde set før, forklarer Jan Petersen, der i dagene efter mødet modtog 30 ansøgninger.

Onsdag 11. september samles det nye hold for første gang, og ud over alt det praktiske, deltagerne skal vide, skal der også nedsætte en række arbejdsgrupper, der skal i gang med de aktiviteter, der er hele formålet med Team Rynkeby - nemlig at samle penge ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden.

- Vi vil have endnu mere fokus på at skabe events, der kan give penge, så derfor har vi i styregruppen udpeget en egentlig event-ansvarlig, som skal vride gode idéer ud af de øvrige deltagere, forklarer Jan Petersen, der har sat Aabenraa-rytteren Joan Høgh på den opgave.

Mange om buddet

Det er nu gjort op, at dette års Team Rynkeby Sønderjylland-hold fik samlet i alt 1,3 millioner kroner ind. Lidt mindre end tidligere, men det er der ifølge holdkaptajnen en god forklaring på.

- Vi har jo rigtigt mange konkolleger efterhånden - eksempelvis Tour de Taxa og Cykelnerven - og det kommer der jo ikke dobbelt så mange sponsorkroner af, siger Jan Petersen, der glæder sig over, at det er lykkedes at få så mange sønderjyder i sadlen:

- Det er flot, at vi er i stand til at have så mange hold hernede, og det hele går jo til gode formål, siger han med tanke på, at Tour de Taxa støtter julemærkehjemmene og Cykelnerven Scleroseforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce