Annonce
Læserbrev

Rystende tanker i kommunens budgetforslag om en fusion

Læserbrev: Ved et besøg på Esbjerg Kommunes hjemmeside om budgettet dukker følgende forslag frem: Fusion af Esbjerg Museum og Esbjerg Lokalhistoriske arkiv - hvilket der ikke er noget, der hedder.

Arkivet er et vigtigt aktiv for slægts- og lokalhistorikere, som skaber et kreativt miljø omkring det indholdsmæssige og faglige med aktiviteter som slægtsforskningskurser og lokalhistorisk værksted, hvor deltagerne har direkte adgang til faglig sparring og til uvurderlige kilder. Det nyder næsten 500 medlemmer af Sydvestjysk Egns- og Slægtshistoriske Forening (SESF), der arbejder med familiens historie og bruger Esbjerg Byhistoriske Arkiv, stor glæde ved. I den sammenhæng taler vi på vegne af mange, for slægtsforskning er uhyre udbredt.

Ved en fusion vil Esbjerg Byhistoriske Arkivs samlinger skulle opdeles i to. Afdelingen med private arkivalier lægges sammen med Esbjerg Museum, mens den kommunale afdeling bliver Esbjerg Kommunes ansvarsområde, og derfor måske lander på en helt anden adresse. Det bliver uoverskueligt. Hvor finder man hvad?

En dag eftersøges et ældre foto af en skole, som skal søges andre steder end der, hvor klasselister og skolearkivalier er. Er det meningen, at vi skal løbe spidsrod mellem forskellige adresser og forskellige åbningstider?

Kære byråd – dette forslag og dets konsekvenser bør grundigt genovervejes. Hvad skal sælges og atomiseres næste gang, kommunen mangler penge?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce