Annonce
Danmark

Skuffede partier vil ikke love støtte til Frank Jensen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Overborgmester rammes af nye beskyldninger om krænkelser. Flere partier vil ikke love støtte til Frank Jensen.

Flere partier på Københavns Rådhus kan ikke love deres støtte til overborgmester Frank Jensen (S) efter nye beskyldninger om grænseoverskridende opførsel over for kvinder.

Det siger blandt andre socialborgmester Mie Nyegaard (R).

- Jeg er faktisk virkelig rystet. Jeg ville have håbet, at man havde lært lektien efter julefrokosten i 2011, så jeg er faktisk ret rystet, siger hun.

SF, Enhedslisten og Alternativet kalder på baggrund af Jyllands-Postens beskrivelse samstemmende Frank Jensens opførsel "uacceptabel".

To kvinder står lørdag i Jyllands-Posten frem med fortællinger om grænseoverskridende adfærd fra overborgmesteren, der før har været i søgelyset.

Frank Jensen, der er næstformand i Socialdemokratiet, har undskyldt, hvis kvinderne har "følt" sig krænket. Han mener, det er vigtigt at tale åbent om tingene, men har afvist at stille op til interview.

Mie Nyegaard vil ikke kommentere den del.

- Jeg tror, at når jeg siger, at man skal have en oprigtig undskyldning, så har jeg sagt, hvad jeg mener om den sag, siger hun.

Hun vil arbejde for at få et møde i stand, hvor gruppeformændene og borgmestrene kan tale om det.

De tre Frank Jensen-sager fra 2011, 2012 og 2017 har fundet sted, mens han var overborgmester og dermed øverste leder for tusindvis af ansatte. Sagen fra 2011 havde stor bevågenhed, men der blev ikke rejst en sag af forvaltningen.

Hun afviser at svare på, om De Radikale fortsat støtter Frank Jensen og vil pege på ham som overborgmester efter valget i 2021.

SF vil heller ikke tage stilling til, hvem de peger på på nuværende tidspunkt ifølge sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

- Det her er helt uacceptabelt, man skal kunne gå trygt på arbejde i Københavns Kommune - både som medarbejder og som politiker.

- Jeg er enormt overrasket over, at den her opførsel ser ud til at være fortsat. Jeg troede virkelig, at han havde lært noget af julefrokostsagen i 2011, siger hun.

Enhedslistens gruppeformand, Karina Vestergård Madsen, minder om, at meget kan ske under en konstituering efter valgnatten, men at det er Socialdemokratiet, der vælger partiets spidskandidat.

- Det er en helt uacceptabel opførsel og et ekstremt udtryk for magtmisbrug fra Frank Jensens side.

- Det er min og Enhedslistens forventning, at Socialdemokratiet kommer på banen nu. Det er dem, der har valgt Frank Jensen som deres overborgmester, siger hun.

Både SF, De Radikale og Enhedslisten håber på en "rigtig undskyldning".

Alternativet mener, at det er tydeligt, at der er er brug for et opgør med en "kultur, hvor magtmisbrug og seksuelt krænkende adfærd ikke har nogen synderlig konsekvens for krænkeren, men stor konsekvens for ofrene".

- Som overborgmester i København har man naturligvis et ekstra ansvar for at behandle alle med respekt og omtanke. De omtalte episoder er helt uacceptable, skriver kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde i en kommentar.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Danmark

Omfattende feriehjælp til fattige familier: - En kæmpe håndsrækning, det er min første ferie sammen med alle børnene

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce