Annonce
Aabenraa

Ryttere mødes i Aabenraa: Tour de France og ringridning på samme dag

Den 4. juli 2021 bliver der flere forskellige slags ryttere i Aabenraa. Amtsringriderforeningen Aabenraa, som dette år fejrer 125 års jubilæum, plejer at gå optog gennem byen om søndagen - samme dag, som Tour de France-feltet. foto: arkiv Claus Thorsted
Tour de France-feltet suser gennem Aabenraa søndag den 4. juli 2021. Samme dag stiger ringriderne i sadlen på en nyrenoveret Markedsplads for at gå i optog gennem byen. Formand for Amtsringriderforeningen Aabenraa Gerth Petersen forventer dog ikke, at de to arrangementer kolliderer tidsmæssigt. Desuden er det for tidligt at tage sorgerne på forskud, mener han.

Aabenraa: Medlemmerne i Amtsringriderforeningen Aabenraa følger spændt med i offentliggørelsen af de nærmere detaljer for rutebeskrivelsen af tredje etape af Tour de France i 2021.

For netop i 2021 markerer foreningen sit 125 års jubilæum. Og søndag den 4. juli fører ruten fra Vejle til målbyen Sønderborg lige gennem Aabenraa by.

Det betyder, at arrangørerne af den store rytterfest må tænke sig om en ekstra gang. Især fordi hovedfærdselsåren H.P. Hanssens Gade bliver direkte berørt af cykelløbet.

Traditionen tro går søndagens store rytteroptog fra Markedspladsen kl. 12 - og så netop via H.P. Hanssens Gade.

- Vi havde snakket om det i ringriderkomitéen, at nu skulle det da nok lige passe, at Tour de France-feltet tidsmæssigt kommer til at kollidere med optoget. Nu må vi lige se, når vi nærmer os datoen. Det kommer helt an på, hvornår på dagen Tour de France-feltet kører gennem Aabenraa. For hvis de to ting falder sammen tidsmæssigt, så bliver vi nødt til at finde et alternativ. Men der skal også skal være tid til at enten etablere eller fjerne de sikkerhedsforanstaltninger, for eksempel vejspærringer, i forbindelse med cykelløbet, lyder det fra formand for Amtsringriderforeningen Aabenraa, Gerth Petersen.

Annonce
foto: Eric Gaillard

Anden rute

Det kunne være at tage en anden rute gennem byen end hidtil, foreslår han selv.

- Så skal vi op mod det gamle rådhus og så finde en vej gennem byen derfra.

Men det kan være, at der slet ikke er grund til at tage sorgerne på forskud.

For som det ser ud nu - i følge et meget tidligt og forsigtigt skøn fra løbsarrangøren, forventes cykelrytterne at ankomme, efter at ringriderne er taget afsted.

- Det kan vi desværre ikke rigtig svare på præcist endnu. Bedste svar, vi kan give på nuværende tidspunkt er, at ruten, hvor cykelløbet kører på, vil være lukket mellem kl. 14 og 18. Men også der skal vi tage forbehold for ændringer. Vi kan svare mere præcis primo 2021, lyder det fra Simon Kærup, presse- og kommunikationsansvarlig hos Grand Départ Copenhagen, der koordinerer afviklingen af de i alt tre Tour de France-etaper i Danmark.

Ringridernes formand vil derfor ikke tage sorgerne på forskud.

For der er andre ting, der også lige skal sættes flueben ved, inden han vil begynde at gøre sig nogle bekymringer.

- Vi håber jo på, at renoveringen af Markedspladsen når at blive færdig til tiden - det vil sige slutningen af juni 2021. Men hvis arbejdet trækker ud - hvor skal vi så samle de mange ryttere? spørger Gerth Petersen, vel vidende at foreningen så må arbejde på en anden løsning.

Traditionen tro samles ringriderne på Markedspladsen inden optoget gennem byens gader. I 2021 endda på en nyrenoveret plads. arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce