Annonce
Aabenraa

Så begynder arbejdet med fremtidens svømmehal i Aabenraa

Den nuværende svømmehal i Aabenraa er så slidt, at politikerne hurtigt skulle beslutte, om den skulle renoveres, eller om der skulle bygges en helt ny. De valgte det sidste. Arkivfoto: Claus Thorsted
Politikerne i kultur- og fritidsudvalget anbefaler, at der bliver frigivet én million kroner af det 50 millioner kroner store budget, så planlægningen af den nye svømmehal i Aabenraa kan begynde. Kulturformand fremhæver vigtigheden af brugerinddragelse.
Annonce

Aabenraa: Den nye svømmehal skal først stå færdig i 2023, men arbejdet kan allerede begynde nu.

I hvert fald har et enigt kultur- og fritidsudvalget anbefalet til byrådet, at én million kroner ud af de i alt 50 millioner kroner, politikerne har besluttet at bruge på projektet i 2022 og 2023, frigives nu. Det sker for at sætte gang i proces, planlægning og forarbejde forud for byggeriet, som skal erstatte den nuværende, slidte svømmehal i Arena Aabenraa.

- Vi stikker ikke en spade i jorden endnu, men vi skal have taget hul på projektet, så vi kan være færdige i 2023. Det skal naturligvis gøres ordenligt, så vi skal have rådført os med rådgivere og få lavet nogle undersøgelser. Det er den slags, pengene kan bruges på, uden de er øremærket noget helt specifikt. Og der vil selvfølgelig være styring med pengene, understreger udvalgsformand Lars Kristensen (V).

Baggrunden for at begynde allerede nu er også, at kommunen indgår som case-kommune i en kommende analyse af danskernes svømme- og vandkultur. Den laves af Idrættens Analyseinstitut og har til formål at opbygge viden, som kan bruges i udviklingsøjemed, når man i fremtiden træffer beslutninger om blandt andet renovering og opførsel af nye anlæg.

Vi stikker ikke en spade i jorden endnu, men vi skal have taget hul på projektet, så vi kan være færdige i 2023.

Lars Kristensen

Annonce

Vigtigt med brugerinddragelse

Disse erfaringer skal indgå i planlægningen af den nye svømmehal i Aabenraa.

- Den skal jo gerne fortælle lidt om, hvordan fremtidens svømmekultur ser ud, så det er vi meget spændt på, siger Lars Kristensen, som også vægter brugerinddragelse højt.

- Det er vigtigt, at vi får hørt alle. Der er helt sikkert en masse ønsker, og dem kommer vi også til at efterlyse. Så må vi se, hvad pengene rækker til, siger han.

Desuden blev der på mødet i kultur- og fritidsudvalget anbefalet, at der frigives 1,3 millioner kroner til at forlænge levetiden på den nuværende svømmehal.

- Det handler om at holde den nuværende i gang, mens processen står på, så vi kan holde den i drift så længe som muligt. Den del bliver naturligvis påvirket af, om vi vælger at bygge lige der, hvor den nuværende ligger, eller ved siden af. Intet af det er besluttet endnu, siger Lars Kristensen.

Sagen afgøres formelt til byrådsmødet i februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Maria starter som mobilfrisør

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce