Annonce
Haderslev

Så blev Sommersted Plejehjem blåstemplet

Læserbrev: Venstres borgmesterkandidat, Mads Skau, indkaldte Venstres Holger Mikkelsen, formand for voksenudvalget, Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Henrik Rønnow samt de politisk udpegede medlemmer af bestyrelsen for Sommersted Plejehjem, blandt andet Venstres Rita Juhl. Resultatet af mødet blev, at alle hidtidige og kommende problemer kan løses ved en bedre dialog. Det fandt man åbenbart, var løsningen på de mange omsorgssvigt, der er sket på plejehjemmet.


Igennem flere år har pårørende og ansatte forsøgt at få ledelse, bestyrelse, forvaltning og politikere i tale. Det er gået alt andet end godt. Og det ses tydeligt, at denne fremgangsmåde fortsætter – nu som dialog uden handling.


Henrik Rønnow fortæller til avisen, at han dagligt bliver kontaktet af både pårørende, nuværende og tidligere medarbejdere på plejehjemmet. Ligeledes har man i JydskeVestkysten næsten dagligt kunne læse gribende historier om, hvordan både beboere, ansatte og pårørende behandles efter ledelsens og bestyrelsens forgodtbefindende.

Alligevel vælger man at, at alt skal fortsætte som hidtil. Den samme ledelse, den nye leder har været en del af ledelsen gennem flere år, og den samme bestyrelse.

Igennem flere år har pårørende og ansatte forsøgt at få ledelse, bestyrelse, forvaltning og politikere i tale. Det er gået alt andet end godt. Og det ses tydeligt, at denne fremgangsmåde fortsætter – nu som dialog uden handling.

Og ud fra udtalelser efter mødet kan man kun konkludere, at politikkerne finder, at det massive omsorgssvigt, der er foregået, nu kan fortsætte. Der er åbenbart ikke sket andre fejl end en manglende dialog. For vort tilfælde kan jeg fortælle, at vi har været til møder med leder, sygeplejersker, læge, forvaltning, visitation, forvaltning og politikere. Der bliver lovet handling igen og igen, men intet sker – og åbenbart heller ikke nu, selvom rigtig mange har fortalt samstemmende historier om omsorgssvigt. Og selvom der ligger massiv dokumentation for både faglige fejl og omsorgssvigt.

Samme ledelse og samme bestyrelse betyder, at politikerne holder fast i, at der ikke er nogen, der kan drages til ansvar for fejl og svigt. Det betyder også, at man i Haderslev Kommune blåstempler, at der sker gentagne omsorgssvigt på Sommersted Plejehjem. Og er der problemer, kan man jo altid indkalde til et ”dialogmøde”. Handling kan man ikke forvente, det er alle de henvendelser, der har været, et tydeligt eksempel på.

Det eneste man valgte at udlede efter alle henvendelser, er, at ”den gode dialog er alfa og omega”. Men nej, endnu engang glemmer politikkerne, hvem de bør have i fokus – nemlig beboerne.

Beboernes trivsel er alfa og omega. De er hovedpersonerne og bør behandles med respekt, værdighed og professionel pleje. Det har ledelse og bestyrelse med al tydelighed vist, at de ikke magter. Herfra stor medfølelse til de beboere der visiteres til den pleje og omsorg – eller mangel på samme, som vi og mange andre har oplevet på Sommersted Plejehjem. Og ikke en chance har man for at komme derfra igen.

Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sydjylland For abonnenter

Hemmeligholdt stævning afslører: Derfor gik Tønder Bank ned

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Esbjerg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Esbjerg

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse