Annonce
Læserbrev

Så brændes der gas af på Biogasanlægget i Sode!

Annonce

Læserbrev: På trods af massive protester fra lokalbefolkningen har Plan og Miljøforvaltningen i Haderslev Kommune været yderst behjælpelig med at få projektet med biogasanlægget til at lykkes, så bygherre i tide kan nå at få sit ganske betydelige statstilskud, inden kassen til det overkompenserede område smækker i til nytår.

Først ved at kommunen hastede gennem processen med miljøgodkendelsen - blandt andet ved at placere høringsfasen i sommerferien.

Derefter ved at forhale kommunens svar på borgernes anker/klager til Planklagenævnet. Haderslev Kommune brugte 6 uger (svarfristen er normalt 3 uger) grundet “sagens kompleksitet”. Kommunen svarer alligevel stort set ikke på andet end, at man ikke mener, at borgerne er klageberettigede (på trods af at vi er naboer til anlægget og allerede nu lever med konsekvenserne af øget trafik og stank, samt at der ikke er solgt et eneste hus i Hejsager, siden biogasplanerne kom frem for et år siden).

Desuden har Haderslev Kommune givet en ibrugtagningstilladelse til biogasanlægget på trods af, at de vilkår, kommunen selv har stillet i miljøgodkendelsen og lokalplanstillægget, langt fra er opfyldte.

Så nu er gasproduktionen igang, og gassen brændes af op i den blå luft. Gasledningen er ikke helt klar endnu.

Planklagenævnet får altså først mulighed for at behandle lokalbefolkningen’s anker/klager efter, at der står et halvfærdigt anlæg, der producerer gas - takket være forvaltningens forhaling af svar på anker/klager og en ibrugtagningstilladelse uden, at vilkår er opfyldt.

Tankevækkende.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Gram Equipment går rettens vej for at få 650 mio. kroner efter skandalehandel: De kommer til at tilbagebetale uanset hvad

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Danmark For abonnenter

Forstå skandalesagen om de udenlandske chauffører i slumlejr

Annonce