Annonce
Læserbrev

Så brændes der gas af på Biogasanlægget i Sode!

Læserbrev: På trods af massive protester fra lokalbefolkningen har Plan og Miljøforvaltningen i Haderslev Kommune været yderst behjælpelig med at få projektet med biogasanlægget til at lykkes, så bygherre i tide kan nå at få sit ganske betydelige statstilskud, inden kassen til det overkompenserede område smækker i til nytår.

Først ved at kommunen hastede gennem processen med miljøgodkendelsen - blandt andet ved at placere høringsfasen i sommerferien.

Derefter ved at forhale kommunens svar på borgernes anker/klager til Planklagenævnet. Haderslev Kommune brugte 6 uger (svarfristen er normalt 3 uger) grundet “sagens kompleksitet”. Kommunen svarer alligevel stort set ikke på andet end, at man ikke mener, at borgerne er klageberettigede (på trods af at vi er naboer til anlægget og allerede nu lever med konsekvenserne af øget trafik og stank, samt at der ikke er solgt et eneste hus i Hejsager, siden biogasplanerne kom frem for et år siden).

Desuden har Haderslev Kommune givet en ibrugtagningstilladelse til biogasanlægget på trods af, at de vilkår, kommunen selv har stillet i miljøgodkendelsen og lokalplanstillægget, langt fra er opfyldte.

Så nu er gasproduktionen igang, og gassen brændes af op i den blå luft. Gasledningen er ikke helt klar endnu.

Planklagenævnet får altså først mulighed for at behandle lokalbefolkningen’s anker/klager efter, at der står et halvfærdigt anlæg, der producerer gas - takket være forvaltningens forhaling af svar på anker/klager og en ibrugtagningstilladelse uden, at vilkår er opfyldt.

Tankevækkende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce