Annonce
Varde

Så er Ansager i gang med at feste i tre dage

Femte Mariefestival åbnede fredag eftermiddag. Nu er der musik på 20 scener frem til søndag eftermiddag.

Annonce

Ansager: Åbningen stod klokken 16, men inden gik mange af deltagerne i den femte Mariefestival i Ansager i optog igennem byen, anført af byens ny drengekor.

Foran byens whisky-hule, Smagsgalleriet som efterhånden er landskendt, stod hundredvis af festivaldeltagere, og fra balkonen blev der holdt taler ved festivalforeningens formand, Lisbet Steen Mortensen, Mariehavens musikalske konge Helge Engelbrecht og Vardes borgmester Erik Buhl.

Er Mariefestivalen hermed en institution, der er kommet for at blive?

- Det tør jeg ikke sige. Det er en stor mundfuld, og ting tager tid, siger Helge Engelbrecht.

Festivalen er hans idé, drengekoret af midaldrende og ældre mænd er hans idé, og han tager sin del af slæbet, sammen med hele byen og nu også den nyetablerede festivalforening.

Er der noget nyt i år?

- Det er ikke fordi vi har opfundet alt muligt nyt. Men vi er efterhånden blevet bedre til det. Hvis du vil noget, og du vil gøre det godt, så sørger du for at rette fejlene, og det har vi brugt kræfter på, siger han og fortsætter:

- Alt, der kommer nedefra, tager tid. Det er det, der er så sjovt, men man skal bare indstille sig på det.

Mariefestival

Mariefestival er musik på 20 scener.Hvert sted foregår koncerter i 40 minutter, efterfulgt af 20 minutters pause, hvor publikum skifter scene.

Der er omkring 500 musikere med til festivalen. Tallet bliver så stort fordi blandt andet Kvaglund Gospelkor deltager med 80 medlemmer.

Mange er mest med for hyggens skyld. Andre går efter musikken. Arrangørerne har lavet et udførligt og let overskueligt program.

Annonce

Til at blive høj af

Helge Engelbrecht er irriteret over det evige spørgsmål om, hvor mange billetter, festivalen har solgt?

- 400 partout-armbånd og godt 100 dagsbilletter. Men det er ikke det, det drejer sig om. Festivalen er blevet en begivenhed, der samler byen og som hele byen støtter. Det kan gøre mig helt bevæget nogen gange, siger han og får tårer i øjnene.

Han var oppe klokken 04.30 i går og klokken 05 i dag. Nu skal alle anstrengelserne kulminere, og han glæder sig.

- Det er det her samspil. Også med alle musikerne. Du ved aldrig, hvad der kommer. Jeg bliver helt vildt høj af det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Politiet efterlyser vidner til indbrud: Cykelforhandler har fået smadret facaden og stjålet cykler for flere hundrede tusinde kroner

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce