Annonce
Danmark

Så er Danmarks nye taleradio i luften: Goddag til Radio4

Yes, vi er i luften! Radio4's direktør, Anne-Marie Dohm (med ryggen til) falder om halsen på nyhedschef Tina Kragelund sekunder efter den nye taleradios start. Foto: Ernst van Norde/Scanpix
Annonce

Aarhus: Stilhed. Tilbageholdt åndedræt og flakkende øjne.

En direktør og en nyhedschef, som krammer hinanden. Tavst og med hvide knoer.

Man kunne næsten høre pulsslag i Radio4's kommandocentral på Banegårdspladsen i Aarhus sent torsdag aften.

Ville skidtet virke?

Ville det hele klappe?

Så blev der talt ned. 10-9-7-6-5-4-3-2-1.

Og så kom svaret - netop da rådhusuret i Aarhus slog midnat natten til fredag: Ja - det virkede: Danmark har fået en ny, landsdækkende taleradio på FM4-båndet - som afløser for den københavnske kanal Radio24syv.

Journalist og radiovært Dan Grønbech styrede Radio4 gennem de første minutter, og - pyha - det lød da vist, som det skulle.

Den erfarne radiomand, som tidligere blandt andet har været vært på P1's videnskabsmagasin, "Så vidt vi ved", guidede sikkert lytterne gennem første programblok, som var en form for talkshow. Blandt andet præsenterede Dan Grønbech nogle af de øvrige værter, så lytterne kunne lære dem at kende.

Så snart debuten er overstået, kommer næste udfordring: For hvordan fylder man de store fodspor ud efter frække Radio24syv, som nogle nærmest forgudede?

Studievært Dan Grønbech lignede verdens ensomste mand torsdag aften. Det var ham, der skulle sørge for, at den nye taleradio fik en god start. Det gjorde den. Scanpix/Foto : Ernst van Norde
Annonce

Råt og upoleret

Hvordan vil folk - lytterne - tage imod den nye radio? Vil en hel masse mennesker, som er vant til at høre Radio24syv, de kommende uger ønske den nye radio hen, hvor peberet gror?

Vil lytterne vrænge provinsradio? Jyderadio? Og gør det i øvrigt så meget, hvis de gør det?

Kan Jyderadio måske ligefrem ende med at blive et slags kvalitetsstempel?

Det er den slags spørgsmål og mange flere, der de næste uger vil blive besvaret.

Direktør og ansvarshavende chefredaktør for Radio24syv, Jørgen Ramskov, råder den nye radiokanal Radio4 til at have is i maven og stole på den plan, som de har lagt for deres kanal.

Radio4's direktør, Anne-Marie Dohm, lover på forhånd anderledes radio. Noget råt og upoleret og direkte.

Noget, vi ikke har hørt før.

Får hun ret?

Det vil vise sig. Fra og med i dag - fredag 1. november - kan man selv tjekke.

Der kommer blandt andet programmer om klima, religion og sport, samt faste timenyheder og dagsaktuelle indslag og meget mere.

Radio4 vil hver dag sende 18 timer nyproduceret taleradio.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce