Annonce
Billund

Så er de personlige stemmer talt op: Se stemmeslugerne i Billund Kommune

Ib Kristensen og Ole Marcussen (tv.) blev nogle af valgets stemmeslugere. Arkivfoto: John Randeris

Alle personlige stemmer er nu talt op.

RETTET KLOKKEN 16.30 MED ANGIVELSE AF DEN RIGTIGE KANDIDAT, SOM KOM IND MED SNÆVREST FORSPRING.

Billund Kommune: Borgmester Ib Kristensen er igen den politiker, som flest har stemt på i Billund Kommune.

Borgmesteren ender med et personligt stemmetal på 1.422 - det er noget et fald fra forrige valg, hvor han fik 1801 personlige stemmer.

Nr. 2 er Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, Socialdemokratiets spidskandidat, som kommer ind med 1231 personlige stemmer. Hun var ikke opstillet sidst.

Nr. 3 er Ulrich Kristensen, spidskandidat for det Radikale Venstre, som kommer ind med 738 personlige stemmer. Han fik 334 ved sidste valg - dengang dog som Venstre-kandidat.

Nr. 4 er Per Nyhus, spidskandidat for Dansk Folkeparti, som ender på 694 personlige stemmer. Han fik 472 stemmer ved sidste valg.

Nr. 5 er Ole Marcussen, spidskandidat for Borgerlisten, som får 614 stemmer. Ved sidste valg fik Ole 407 stemmer.

Nr. 6 er Kris Jensen Skriver, Socialdemokratiet, som får 548 stemmer. Kris fik 157 ved sidste valg.

Nr. 7 er Robert Terkelsen, Venstre, som får 384 stemmer. Robert fik 448 ved sidste valg.

Nr. 8 er Allan Munk Nielsen, Konservative, som får 378 stemmer. Allan fik 228 ved sidste valg.

Nr. 9 er Jeyarajah Rasiah, Socialdemokratiet, som får 355 stemmer. Ratch fik 268 ved sidste valg.

Nr. 10 er Kurt Jensen, Socialdemokratiet, som får 347 stemmer. Kurt fik 177 ved sidste valg.

Den kandidat, som kommer ind med færrest stemmer, er Arne Thomsen, Socialdemokratiet, som får 107 stemmer.

Arne Thomsen er også den kandidat, som kommer ind med det snævreste forspring. Han kommer ind med 11 stemmer mere end Gitte Mortensen, som ikke kommer ind med sine 96 stemmer.

Også i Venstre var der et tæt løb mellem Bjarne Larsen, som kommer med 206 stemmer - kun 15 stemmer foran Ruth Lauridsen, som røg ud med 191 stemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Lyset blev båret frem på Fredenshjem

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce