Annonce
Aabenraa

Så er den gal igen: Bageri politianmeldes for dårlig hygiejne

Sønderjysk Rugbrødsbageri i Hellevad har igen haft besøg af Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Sønderjysk Rugbrødsbageri dumpede igen, da Fødevarestyrelsen kiggede forbi. Medindehaver forstår det ikke helt.

Hellevad: Inden for de seneste fem måneder har Sønderjysk Rugbrødsbageri i Hellevad haft besøg af Fødevarestyrelsen tre gange, og alle kontrolbesøg har resulteret i både sure smileyer, poitianmeldelser og bøder.

Det er håndteringen af fødevarer og rengøringen, det halter med hos Sønderjysk Rugbrødsbageri, og ved det seneste kontrolbesøg den 25. juli fik virksomheden sure smileyer for dårlig hygiejne i forbindelse med håndteringen af fødevarer og rengøringen. Samtidig blev virksomheden politianmeldt for overtrædelser af fødevarelovgivningen.

Kontrolbesøget den 25. juli varede tre timer og 40 minutter, og af kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen fremgår det, at Sønderjysk Rugbrødsbageri har store problemer med hygiejnen.

- Når ventilatoren står på gulvet, er der mulighed for, at skidt fra gulvet blæses op på de færdigbagte brød. Rugbrødssprøjte er ikke gjort ren og fremstår med sort belægning og snavs mellem sprøjte og bånd. Stor ælter er beskidt på yderside, og der kan kradses skidt af med en negl på siden. I kølerummet er der begyndende skimmelvækst på en lampe, i et hjørne og over en dør, er nogle af de ting, som Fødevarestyrelsen har slået ned på i kontrolrapporten.

Annonce
Vi kan ikke gøre mere rent, end det vi gør, men der vil selvfølgelig altid være nogle småting.

Michael Andersen, medindehaver af Sønderjysk Rugbrødsbageri

Forstår det ikke helt

Hos Sønderjysk Rugbrødsbageri står man noget uforstående over for det seneste kontrolbesøg.

- Jeg har sørget for ekstra rengøring, og vi forstår det ikke helt. Mine ansatte er også meget overraskede. Vi kan ikke gøre mere rent, end det vi gør, men der vil selvfølgelig altid være nogle småting, siger Michael Andersen, der er medejer af Sønderjysk Rugbrødsbageri.

Ifølge kontrolrapporten kan Sønderjysk Rugbrødsbageri forvente flere besøg af Fødevarestyrelsen i den nærmeste fremtid.

- Virksomheden har fået anmærkninger for overtrædelse af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Anmærkninger hos sådanne virksomheder med dårlig regelefterlevelse medfører to gebyrbelagte opfølgende kontrolbesøg, står der i kontrolrapporten.

Kontrolbesøg

Sønderjysk Rugbrødsbageri i Hellevad har haft flere besøg af Fødevarestyrelsen i 2019.

6. marts 2019: Sure smileyer, rengøring og håndtering af fødevarer ikke i orden.

15. maj 2019: Sur smiley, rengøring ikke i orden.

25. juli: Sure smileyer, rengøring og håndtering af fødevarer ikke i orden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce