Annonce
Sport

Så er der igen speedway til folket: 500 tilskuere per sektion i næste uge

Så bliver det igen muligt at komme ud at se speedway. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Når de to semifinaler i den nyetablerede liga cup i speedway køres om en god uges tid, bliver det med publikum på anlæggene. Formand glæder sig, men han mener stadig, at fodbolden er blevet favoriseret i helt urimelig grad.

SPEEDWAY: - Det er en glædens dag. Og det er en dag, som vi har ventet uendelig længe på.

Jørgen Bitsch, der er formand for både Danmarks Motor Union og for den nyetablerede ligabestyrelse i speedwayligaen, er meget tilfreds med, at det nu bliver muligt at lukke tilskuere ind til motorsport.

- Når der køres i ligaen onsdag den 26. maj, bliver det med publikum ude på anlæggene. Det er så dejligt, at der nu er lys for enden af tunnelen.

Annonce

Oprindelig var der lagt op til, at der i forbindelse med et speedwayløb måtte lukkes 200 tilskuere ind per sektion, men det ser nu ud til, at det tal bliver forhøjet til 500.

- Ja, det er bedre end forventet. Vi venter lige nu på de præcise retningslinjer, men vi er så klar til at løfte opgaven. Der kommer til at kræve ekstra indgange, ekstra toiletter og kontrol af coronapas i forbindelse med eksempelvis ligaløbene, men det er alle med på, lyder meldingen.

Værste skuffe

Jørgen Bitsch er dog fortsat meget forundret over, at fodbolden i den grad er blevet favoriseret i forbindelse med genåbningen.

- Det har været forskelsbehandling af værste skuffe. Det har overhovedet ikke givet nogen mening. Hvorfor kun fodbold? Hvorfor ikke også andre sportsgrene? Alle er jo for pokker ansvarlige.

- Vi har ellers haft mange gode drøftelser og virkelig forsøgt at presse på, og vi har mange gange haft en rigtig fin fornemmelse. Vi har følt, at der er blevet lyttet til vores argumenter, men den næste dag har vi så kunnet læse noget helt andet i avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce