x
Annonce
Tønder

Så er der rejsegilde på Skærbæks nye skole

Sådan så skolebyggeriet ud tidligere på året - nu inviteres der til rejsegilde på den ny Skærbæk Skole. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Fredag den 28. februar inviterer Tønder Kommune alle interesserede til rejsegilde på den nye skole i Skærbæk.

Skærbæk: Det store skolebyggeri i Skærbæk tager efterhånden så meget form, at tagkonstruktionen snart er på plads. Derfor inviterer Tønder Kommune til rejsegilde fredag den 28. februar klokken 11 til 13.

- Vi glæder os til at se store som små til rejsegilde på den nye skole i Skærbæk. Det er jo det største byggeri i Tønder Kommunes historie. Det siger ikke så lidt. Derfor er det også en historisk dag, som vi håber, mange vil være med til at markere og festliggøre, siger formanden for børn- og skoleudvalget, Kim Printz Ringbæk (S) i en pressemeddelelse fra Tønder Kommune.

Alle er inviteret til at deltage i rejsegildet, hvor formand for teknik- og miljøudvalget Bo Jessen (V) og elevrådsformand Linda Hansen som første punkt på dagsordenen afslører navnet på den nye skolevej.

Dernæst vil udvalgsformand Kim Printz Ringbæk og entreprenøren holde taler, inden skolens kor står for dagens musikalske indslag. Dagen byder også på gratis pølser, øl og sodavand samt mulighed for at gå en tur rundt i byggeriet og se, hvor langt håndværkerne er kommet.

- Tilmelding er ikke nødvendig. Bare kom og vær med til at gøre dagen til noget særligt, lyder opfordringen fra Kim Printz Ringbæk.

Den nye skole i Skærbæk forventes at stå klar til, at eleverne rykker ind i uge 43. Oprindeligt var planen, at skolen skulle være klar efter sommerferien, men de store mængder regn har forsinket byggeriet med to måneder, så skolen nu i stedet forventes klar til brug efter efterårsferien./aki

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce