Annonce
Erhverv

- Køkkenet her er for vildt: Kasper vil gøre kroen til hele byens samlingssted

Der er stadig et stykke vej , inden Kasper Weng Karlsen for alvor kan kaste sig over catering og events i Fole. Kroen har stået tom i nogle år og det kan ses på inventaret, så lige nu står den stadig på rengøring. Foto: Mette Henriksen
Snart er der igen gang i gryderne og lys i vinduerne på Fole Høkerkro. Det er eventmanden Kasper Weng Karlsen fra Rødding, som har forpagtet stedet, som han håber, hele lokalsamfundet vil få glæde af.

Fole: Det er ikke første gang, at køkkenet på Fole Høkerkro har dannet base for et gastronomisk eventyr.

Restaurantkæden Flammen havde sin spæde start her, da familien bag kroen med ægteparret Ketty og Flemming Sunddahl i front udvidede den købmandsbutik, som de havde åbnet i 80'erne, med en kro på samme sted. Herfra udsprang buffetkonceptet bag Flammen, som i dag består af 16 restauranter.

I 2018 lukkede kroparret imidlertid Fole Høkerkro, efter at den daglige leder havde sagt op. Sidenhen er der blevet arbejdet på en "ny løsning". Den er kommet nu i form af eventmanden Kasper Weng Karlsen fra Rødding, som har forpagtet huset. Han er indehaver af virksomheden Eventgourmand, som laver events i alle afskygninger, og han glæder sig til, at der igen kommer lys i kroens vinduer og ild under gryderne.

Annonce
Kasper Weng Karlsen bor i Rødding og har selv været hyppig gæst på Fole Høkerkro. Nu glæder han sig til selv at være vært. Foto: Mette Henriksen

- Jeg stod og manglede et cateringkøkken, for det, jeg havde, var ved at blive for lille. Jeg kender indehaverne lidt, men det krævede alligevel en del overtalelse at kunne få lov til at forpagte det. Kroen her er deres baby, det var her, hele eventyret om Flammen begyndte. Men de kunne godt se ideen med mit koncept, så vi blev heldigvis enige, fortæller Kasper Weng Karlsen, som bruger alle døgnets timer på at klargøre huset og ikke mindst køkkenet, så han er klar til at levere mad ud af huset i begyndelsen af det nye år.

- Køkkenet her er for vildt. Der er nok syv industriovne og flere fryse- og frostrum, for det var herfra, at maden til de første Flammen-restauranter blev leveret. Jeg kommer slet, slet ikke til at bruge det hele, men hvem ved - med de rammer her er alt muligt.

Konceptet spænder bredt.

- Samtidig med cateringdelen, hvor vi leverer buffeter op til 1000 personer, så planlægger jeg også temaaftener her i huset. Det kan være alt fra rødvinssmagning til gourmetoplevelser samt musik- og teambuildingarrangementer. Og så udlejes der selvfølgelig til arrangementer.

Fole som by og borgerne er der også tænkt på.

- For mig er det vigtigt, at der igen kommer liv i huset. Om det er en strikkeklub, som kommer her hver mandag formiddag, eller andre i byen, der har brug for et mødested - folk er mere end velkomne til at bruge huset. Jeg synes bare, det er hyggeligt, når der er liv på de dage, hvor jeg ikke selv bruger lokalerne.

Alle er velkomne. Jeg synes bare, det er hyggeligt, når der er liv i huset de dage, hvor jeg ikke selv bruger lokalerne.

Kasper Weng Karsen, forpagter og indehaver af Eventgourmand

Nyt navn

Midt i oprydning, rengøring, planlægning og familien i Rødding, der tæller kæresten Louise og tre børn, så er der også en dato om et infomøde for lokalområdet på trapperne.

- Jeg vil rigtig gerne være en del af Fole, og omvendt håber jeg også, at folk gerne vil være en del af huset. Så på mødet vil jeg fortælle om mine planer, og så kan folk byde ind med ideer og input. Det bliver vildt spændende, siger Kasper Weng Karlsen.

Den første større event indenfor overskuelig tid er på vej, men den er af planmæssige grunde stadig hemmelig. Kasper Weng Karlsen kan dog afsløre, at kroen kommer til at skifte navn.

- Navnet Fole Høkerkro er beskyttet og ejet af Flammen-kæden, så der kommer et nyt skilt op at hænge snart. Men det bliver noget i stil med det eksisterende navn.

Som udgangspunkt er Eventgourmand en enkeltmandsvirksomhed.

- Når man arbejder med events og catering, er der stor forskel på de forskellige arrangementer. Heldigvis har jeg en god familie, som gerne vil hjælpe til. Og så har jeg et hav af løsarbejdere, som jeg kan trække på, slutter han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Haderslev

Efter dødsulykke i farligt kryds: Nu er der afsat penge til en rundkørsel

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Annonce