Annonce
Varde

Så er der sushi ad libitum i Varde

Lin Feng kom fra Kina til Danmark i 1997 og arbejdede på flere restauranter i både København og Esbjerg, før hun og manden Gong Yao åbnede restaurant Big World og siden Kong Svends Bøfhus i Varde. Nu laver de Kong Svends Bøfhus om til Kaito Sushi, som åbner 12. maj. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Ægteparret Lin Feng og Gong Yao Yan, der står bag restaurant Big World og Kong Svends Bøfhus, begyndte at lave takeaway-sushi for at holde forretningen kørende under nedlukningen, og det har vist sig at være så stor en succes, at de nu konverterer bøfhuset til en decideret sushirestaurant.

Varde: Hvad der startede som et takeaway-tiltag under corona-nedlukningen, bliver nu til en helt ny restaurant.

Således er det 12. maj slut med Kong Svends Bøfhus, mens Kaito Sushi ser dagens lys.


Annonce

Mit hoved kan slet ikke holde fri...

Lin Feng


Inventaret bliver for en stor dels vedkommende det samme, og et par af de populære bøf-retter forbliver på menuen. For eksempel oksefilet i jerngryde og mørbradbøffen. For selvom det har vist sig, at der er masser af kunder til sushi i Varde og opland, så er Lin Feng helt klar over, at sushi deler vandene.

- Og det skal være sådan, at man kan gå ud og spise hele familien i restauranten. Derfor beholder vi et par af de populære bøffer på menuen, og vi beholder også salatbaren. Men ellers bliver det sushi ad libitum, der er konceptet, forklarer 44-årige Lin Feng.

At fremstille sushi tager tid, for hvert enkelt stykke skal pyntes flot. Til den nye sushirestaurant kommer der to nye sushikokke, men mange af tjenerne vil man kunne genkende fra Kong Svends Bøfhus. Foto: Christine Aagaard-Kragh

Tiden var inde

Hun har egentlig været klar til at åbne en decideret sushirestaurant i Varde i flere år. Men Gong Yao har været mere tilbageholdende, for Kong Svends Bøfhus er hans hjertebarn.

- Men så blev vores takeaway-sushi så populært, at han kom og sagde, at han godt kunne se, at tiden var inde til, at vi tog springet, forklarer Lin Feng, mens der i baggrunden arbejdes på at få det nye sushikøkken, der skal være inde i restauranten, klar.

Konceptet bliver sushi ad libutum, men sådan så man bestiller det fra et menukort og venter på, at det bliver lavet og serveret ved bordet. Så det er helt frisk sushi, man kommer til at spise hos Kaito Sushi, men til en fast pris uanset hvor meget man spiser.

- Med mindre man levner. Så koster det ekstra, understreger Lin Feng og forklarer, at ideen med at tage ekstra penge for levnede sushistykker er, at man kun bestiller det, man kan spise.

- Det er dels for at imødegå madspild, men også fordi sushi er noget, der tager lang tid at lave. Hvert stykke sushi ligger der meget håndarbejde i. Det er et lille kunstværk, der skal pyntes og gøres lækkert. Til gengæld må man bestille fra kortet alle de gange, man vil, mens man er her, og der er også is og kaffe med i menuen, understreger Lin Feng.

Det var succesen med sushi som takeaway under corona-nedlukningen, der fik overbevist Lin Fengs mand, Gong Yao, om, at Varde er helt klar til en sushirestaurant. En del kunder har hentet sushi fast hver weekend, og flere har fortalt, at de plejede at køre helt til Esbjerg efter det. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Annonce

God mavefornemmelse

Det er ikke første gang, hun følger sin mavefornemmelse, når det kommer til forretninger.

Da hun og Gong Yao for godt 12 år siden åbnede Big World, var det også hendes fornemmelse, der sagde, at Varde var et godt sted at etablere restaurant.

- Min bror, der har restaurant i Esbjerg, syntes godt nok, det var vildt, for så stor var Varde jo ikke, som han sagde. Men jeg troede på det, og da jeg fandt lokalerne, var jeg helt sikker. Jeg kan huske, vi åbnede en tirsdag aften, og der kom måske 20 kunder. Onsdag kom der lidt flere, men det var ikke mange. Men så torsdag… Der væltede det ind! Så var vi i gang, fortæller Lin, som i dag ikke alene ejer de to restauranter, men også de to bygninger, de ligger i.

Familien har indrettet sig i en lækker lejlighed ovenover bøfhuset, der nu bliver til Kaito Sushi, og Jack på 17 år er så småt begyndt at hjælpe til i forretningen, mens datteren Michelle kun er 13 år og derfor må vente lidt endnu.

En af Lin Fengs personlige favoritter, når det kommer til sushi, er stykkerne med crispy rejer. De er generelt populære. Og indbydende at se på. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Annonce

Flere planer

Mens Kong Svends Bøfhus altså bliver til Kaito Sushi i stedet for, så fortsætter familien med at drive restaurant Big World efter det velkendte koncept med kinabuffet. Om end man ikke skal tage fejl: Her har Lin Feng også planer for udvikling.

- Mit hoved kan slet ikke holde fri, griner hun og indrømmer, at hun altid stræber efter mere og kigger i retning af udvikling.

- Sådan er vi i den provins, jeg er opvokset i. Jeg har lært altid at arbejde for mere og være ambitiøs. Så min næste plan er at indrette en Dim Sum-afdeling i buffeten i Big World, forklarer Lin Feng med et selverkendelsens grin og viser billeder af de kinesiske specialiteter, hun gerne vil introducere sine gæster for.

Hvornår det bliver, er endnu ikke klart. Men det skal nok ske, for Lin har en god mavefornemmelse…

12. maj er det muligt at gå på sushirestaurant og nyde nogle lækre stykker a la disse. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Annonce
Varde For abonnenter

Se, hvorfor skolerne er fredet i år

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Marcos forældre takker nej til tilbud om nyt bosted: Myndigheder kan beslutte at flytte døende søn alligevel

Sydjylland For abonnenter

Råddent arbejdsmiljø plager stadig ungdomspsykiatri: Ansatte bliver mobbet på jobbet og stoler ikke på ny ledelse

Varde

Varehus får bøde på 20.000 kroner for beskidt køler til frugt og grønt: Den var ellers lige skilt ad og desinficeret

Vejen

Lokalarkivets mand: Skrot det forslag

Sydjylland

Kun to ud af ti kommuner vækker corona-bekymring - men tre mennesker er døde med sygdommen

Haderslev For abonnenter

Se her, hvorfor kommunen valgte at politianmelde Sundplejen og læs advokatens svar

Varde For abonnenter

Se, hvordan politikerne bruger pengene

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sydjylland

Region Syddanmark politianmeldt igen: Risikerer stor bøde efter sløseri med tusindvis af personfølsomme oplysninger

Kultur For abonnenter

Tv-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Aabenraa

Hjørnets fremtid er på spil: Her er planen for lukket værtshus

Haderslev For abonnenter

Mistillid og anspændt forhold endte med kontraktophævelse og politianmeldelse

Podcast

Lyt: Høner brækker knogler -  Det er barskt!

Annonce