Annonce
Nordtyskland

Så er det alvor: Nye stærekasser blitzer alle fartsyndere på motorvejsbro

Fra torsdag i denne uge er det nye anlæg på motorvejsbroen over Kieler-kanalen i drift. Foto: Marcus Dewanger.
Annonce

RENDSBURG: På torsdag er det officielt. Så bliver de nye stærekasser nemlig indviet og aktiveret på motorvejsbroen, der fører A7 over Kieler-kanalen.

Automatisk fartkontrol har der hele tiden været på strækningen. Men de gamle stærekasser kunne ikke tage højde for, at hastighedsgrænserne varierer alt efter vindforholdene. Samtidig kunne det tidligere anlæg ikke skelne mellem personbiler og lastvogne, selv om der er forskellige fartgrænser for de to typer køretøjer.

Lastbiler må maksimalt køre 60 kilometer i timen på broen, mens personvogne under normale vindforhold må krydse kanalen med 100 kilometer i timen.

Hastighedsgrænserne tjener trafiksikkerheden. Men specielt for lastbilernes vedkommende handler det også om at skåne broens konstruktion. En kontrol i 2015 afslørede omfattende skader på konstruktionen.

I 2026 skal en ny bro derfor stå klar. For at den gamle kan holde så længe, gælder det om i videst muligt omfang at beskytte broen mod de belastninger, der opstår ved hurtig, tung trafik.

Cirka 62.000 køretøjer passerer broen hvert døgn.

En ny EU-aftale betyder, at de tyske myndigheder nu også kan sende bøder til de mange, danske trafikanter, der dagligt passerer Kieler-kanalen.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce