Annonce
Billund

Så er det bekræftet: Netto flytter ind i tidligere Fakta-lokaler

Netto i Grindsted flytter ind i de tidligere Fakta-lokaler ved siden af Kvickly - bare 150 meter væk fra nuværende lokaler. Arkivfoto: Morten Marboe
Netto i Grindsted flytter ind i de tidligere Fakta-lokaler ved siden af Kvickly. Den endelige flyttedato er endnu ikke på plads, men distriktschef håber, det bliver inden sommerferien.

Grindsted: Det har rumsteret i et stykke tid i Grindsted, men nu er det sikkert og vist. Netto flytter 150 meter ned ad gaden og ind i de tidligere Fakta-lokaler ved siden af Kvickly. Det bekræfter distriktschef for butikken, Michael Ryborg, der endnu ikke kan offentliggøre en endelig flyttedato.

- Vi har en dato, men den er kun til internt brug. Vi har ikke de sidste leverandøraftaler på plads endnu, så hvis vi melder noget ud, kan datoen risikere at blive flyttet igen, forklarer Michael Ryborg, der dog kan sige, at han håber, at den nye butik er på plads inden sommerferien.

- De tidligere Fakta-lokaler er blevet helt strippet. Der er kun gulvet tilbage. Vi skal have installeret nye kølemontre, lofte og ventilation og have opdateret baglokalerne og malet væggene, så det bliver en helt ny Netto 3.0, siger Michael Ryborg, der forklarer den meget korte flytteafstand på knap et par hundrede meter med, at de nuværende Netto-lokaler er blevet for små.

Annonce
Vi har god erfaring med at harmonere med SuperBrugsen og Kvickly, så den nye butik ligger rigtig godt for os.

Michael Ryborg, distriktschef, Netto

Væk fra midtbyen

- Butikken er ved at være gammel og slidt, og vi har gode erfaringer med at flytte eksisterende butikker. Vi har haft tegninger på, hvordan vi kunne udvide Netto i Grindsted, men det her er en væsentligt bedre løsning for os, siger Michael Ryborg, der lover, at der er en ny flot, butik på vej med et større sortiment, flere faste specialvarer og flere plantebaserede varer.

Han er dog også bevidst om og lidt ked af, at Netto forlader midtbyen.

- Jeg har selv været ude og kigge på forholdene, for det er vigtigt for Netto at være tæt på kunderne, og vi kan høre fra især den lidt ældre generation, at de synes, det bliver lidt langt ud til os. Heldigvis er vi den første butik, man rammer fra midtbyen, og det er kun 150 meter, så jeg tror, det er en vanesag, siger Michael Ryborg, der konstaterer, at der også er tale om en udvikling i tiden:

- Aldi og Rema 1000 har gjort det samme, og jeg håber, at det åbner op for nogle byplansmæssige ting i byen, siger Michael Ryborg, der ikke kan love brandudsalg i dagene op til flytningen:

- Vi lukker cirka tre dage, før den nye butik åbner, så her vil vi flytte mange af varerne, men det vil stadig være sådan helt op til lukningen, at man kan købe alt det, man plejer at købe i butikken, siger Michael Rygaard.

Tror på fremtiden

Også på medarbejdersiden opruster Netto.

- Vi har omkring 25 medarbejdere, men søger flere ungarbejdere under 18 år, men også en elev og ansvarlige ledere til om aftenen, for vi regner med at få mere travlt, siger Michael Ryborg.

Det er nemlig igen den erfaring, som Netto har fra andre butikker.

- Vi regner simpelthen med at få flere besøgende ind gennem døren, og dertil er der flere varer og varenumre, der skal håndteres, så vi får brug for flere hænder.

Michael Ryborg forventer således en sund og god vækst i Netto:

- Vi fremtidssikrer vores butik og tror på fremtiden i Grindsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];