Annonce
Erhverv

Så er det kaffetid i Kolding

Emil Fredensborg, 21 år, og Kasper Hansen, 22 år - begge studerende på SDU Kolding - står bag startup-virksomheden Kaffetid.dk, hvor kunderne får friskristede kaffeoplevelser direkte hjem til døren. Pressefoto

KOLDING: Kaffetid.dk er blandt de nyeste startup-virksomheder i Kolding, etableret af de to studerende fra SDU Kolding, Emil Fredensborg 21 år og Kasper Hansen 22 år.

Virksomheden beskæftiger sig med at lave en månedlig kaffeoplevelse, som kan sendes direkte til døren.

Virksomheden har været undervejs siden november 2018, men har nu kunne lancere starten med de første 27 oplevelseskasser til levering hos kaffenysgerrige.

De to studerende læser begge entreprenørskab og innovation på SDU.

De faldt over hinanden ved studiestart og med en fælles interesse i kaffe og iværksætteri, gik der ikke lang tid før de to SDU-studerende fandt sammen om deres egen virksomhed.

Annonce

Friskristet i kassen

- Vi vil gennem vores oplevelseskasse være med til at vise, hvad god kaffe er, og at det ikke behøver være svært at få fat på, siger Emil Fredensborg.

Kaffen til oplevelseskasserne kommer fra et lille specialristeri i Kolding. Mandag 3. juni var dagen kunne de to iværksættere sende de første 27 oplevelseskasser afsted til kunder.

Herfra vil der hver måned blive bestilt nye kaffebønner til oplevelseskasserne, som bliver friskristet, inden de pakkes til næste måneds kasse.

Samtidig med virksomheden er lanceret, og skolens semester skal afrundes, understreger de begge, at virksomheden har en masse muligheder.

De to unge iværksættere har således allerede begge mange idéer til, hvordan Kaffetid.dk kan forbedres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce