Annonce
Haderslev

Så er det nye Sushi Room klar til åbning

Anders Goltermann og Shu Chen er i gang med at teste restaurantens nye avancerede nudel-maskine, der er special-importeret fra Japan. Foto: Jacob Schultz
Haderslev får snart en ny japansk restaurant. Indehaverne af Sushi Room Anders Goltermann og og Jingyi Yan inviterer til åbningsreception onsdag den 16. oktober.

HADERSLEV: Hjemmelavede nudler bliver en af specialiteterne i Haderslevs nye japanske restaurant, der åbner onsdag den 16. oktober i passagen mellem Nørregade og Gravene.

Bag det nye spisested står Anders Goltermann og Jingyi Yan, som i otte år har drevet Sushi Room i den del af ejendommen, der vender ud mod Nørregade.

For et år siden købte parret hele matriklen med det formål at forvandle den efterhånden skumle passage til en hyggelig oase for byens borgere.

Efter nogle måneder med håndværkere både inde og ude, er parret nu klar til at åbne det nye Sushi Room, der bliver både restaurant og take-away-sted.

- Der er mange af vores take-away gæster, der har efterspurgt, at vi havde plads til, at de kunne sidde og spise maden her, fortæller Anders Goltermann.

Udover sushi ad libitum vil det nye Sushi Room byde på ramen-nudler - en slags suppe med nudler og forskellige toppings - samt dumplings, der er en slags dej, som man fylder med kød eller grøntsager. De små dumplings dampkoges og steges derefter på panden, så de får en sprød skorpe ligesom frikadeller.

Annonce
Anders Goltermann og hans kinesisk-fødte hustru Jingyi som til dagligt bare kalder sig for Julia, glæder sig til at byde gæsterne indenfor i det nye Sushi Room. Foto: Dorthe Rasmussen

Nudlerne laver sig selv

En nudel-maskine special-importeret fra Japan er i disse dage ved at blive testet af Anders Goltermann og køkkenmedarbejder Shu Chen, som ligesom de andre medarbejdere i køkkenet kommer fra Kina.

Samtalen i køkkenet foregår primært på engelsk for at undgå misforståelser.

"Noodle making maschine" står der kassen, og Anders har været på kursus i Tyskland for at lære at betjene vidunderet, der er så avanceret, at man hælder vand, mel og hævemiddel ned i den ende ende, og så kommer der færdige nudler ud i den anden ende.

- Så vidt jeg ved findes der kun én mere af den slags maskiner her i Danmark, og den står et sted i København, fortæller Anders Goltermann.

I forbindelse med åbningen af restauranten i Haderslev, har han og Jinqui valgt at afvikle Sushi Room i Kolding Storcenter.

Det er fem år siden, at de udvidede med et Sushi Room i Kolding.

- Men det er svært at være 100 procent tilstede to steder, og der skal også være tid til et familieliv, konstaterer Anders og Jingyi, som er forældre til en datter på ti år.

- Nu vil vi koncentrere os om restauranten her i Haderslev, siger Anders Goltermann.

Selve restauranten er indrettet i en enkel japansk stil og har plads til cirka 60 spisende gæster, mens der kan være cirka 30 gæster på den nye udendørs terrasse.

Der er kommet ny belægning i hele passagen, som mange af byens borgere går igennem hver dag.

I passagen ud mod Gravene bliver der også fire-seks parkeringspladser til restaurantens gæster.

Der er åbningsreception i det nye Sushi Room onsdag den 16. oktober fra klokken 12 til 14 for såvel nye som gamle kunder, forretningsforbindelser og samarbejdspartnere.

Klokken 16 åbner restauranten for almindelige gæster, og der er allerede kommet flere bordbestillinger.

Passagen har fået et løft med ny belægning. De nye ejere har masser af idéer for stedet. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce