Annonce
Haderslev

Så er det nye Sushi Room klar til åbning

Anders Goltermann og Shu Chen er i gang med at teste restaurantens nye avancerede nudel-maskine, der er special-importeret fra Japan. Foto: Jacob Schultz
Haderslev får snart en ny japansk restaurant. Indehaverne af Sushi Room Anders Goltermann og og Jingyi Yan inviterer til åbningsreception onsdag den 16. oktober.
Annonce

HADERSLEV: Hjemmelavede nudler bliver en af specialiteterne i Haderslevs nye japanske restaurant, der åbner onsdag den 16. oktober i passagen mellem Nørregade og Gravene.

Bag det nye spisested står Anders Goltermann og Jingyi Yan, som i otte år har drevet Sushi Room i den del af ejendommen, der vender ud mod Nørregade.

For et år siden købte parret hele matriklen med det formål at forvandle den efterhånden skumle passage til en hyggelig oase for byens borgere.

Efter nogle måneder med håndværkere både inde og ude, er parret nu klar til at åbne det nye Sushi Room, der bliver både restaurant og take-away-sted.

- Der er mange af vores take-away gæster, der har efterspurgt, at vi havde plads til, at de kunne sidde og spise maden her, fortæller Anders Goltermann.

Udover sushi ad libitum vil det nye Sushi Room byde på ramen-nudler - en slags suppe med nudler og forskellige toppings - samt dumplings, der er en slags dej, som man fylder med kød eller grøntsager. De små dumplings dampkoges og steges derefter på panden, så de får en sprød skorpe ligesom frikadeller.

Anders Goltermann og hans kinesisk-fødte hustru Jingyi som til dagligt bare kalder sig for Julia, glæder sig til at byde gæsterne indenfor i det nye Sushi Room. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce

Nudlerne laver sig selv

En nudel-maskine special-importeret fra Japan er i disse dage ved at blive testet af Anders Goltermann og køkkenmedarbejder Shu Chen, som ligesom de andre medarbejdere i køkkenet kommer fra Kina.

Samtalen i køkkenet foregår primært på engelsk for at undgå misforståelser.

"Noodle making maschine" står der kassen, og Anders har været på kursus i Tyskland for at lære at betjene vidunderet, der er så avanceret, at man hælder vand, mel og hævemiddel ned i den ende ende, og så kommer der færdige nudler ud i den anden ende.

- Så vidt jeg ved findes der kun én mere af den slags maskiner her i Danmark, og den står et sted i København, fortæller Anders Goltermann.

I forbindelse med åbningen af restauranten i Haderslev, har han og Jinqui valgt at afvikle Sushi Room i Kolding Storcenter.

Det er fem år siden, at de udvidede med et Sushi Room i Kolding.

- Men det er svært at være 100 procent tilstede to steder, og der skal også være tid til et familieliv, konstaterer Anders og Jingyi, som er forældre til en datter på ti år.

- Nu vil vi koncentrere os om restauranten her i Haderslev, siger Anders Goltermann.

Selve restauranten er indrettet i en enkel japansk stil og har plads til cirka 60 spisende gæster, mens der kan være cirka 30 gæster på den nye udendørs terrasse.

Der er kommet ny belægning i hele passagen, som mange af byens borgere går igennem hver dag.

I passagen ud mod Gravene bliver der også fire-seks parkeringspladser til restaurantens gæster.

Der er åbningsreception i det nye Sushi Room onsdag den 16. oktober fra klokken 12 til 14 for såvel nye som gamle kunder, forretningsforbindelser og samarbejdspartnere.

Klokken 16 åbner restauranten for almindelige gæster, og der er allerede kommet flere bordbestillinger.

Passagen har fået et løft med ny belægning. De nye ejere har masser af idéer for stedet. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg-pige dansede foran hele familien Danmark: Janni føler sig som rockstar efter sejren i Knæk Cancer-dans

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce