Annonce
Kolding

Så er det sket igen: Skib stødt på grund i Kolding Fjord

Man forventer, at det tidligst er fredag, at skibet er bragt flot. Foto: Søren Gylling

I runde tal sker det en gang om året, at et skib går på grund ved indsejlingen til Kolding. Det gennemsnit er allerede opfyldt for i år, da et 100 meter langt fragtskib i løbet af torsdag ramte havbunden uden at kunne sejle videre derfra.

Kolding: Så er der nok engang sket en grundstødning ved indsejlingen til Kolding Fjord. Denne gang er det et mindre, civilt skib, som ikke har ramt sejlrenden ind mod Kolding Havn og i stedet er gået på grund ud for Drejens Odde.

Tidligt torsdag eftermiddag udsendte Forsvarets Operationscenter en besked på Twitter, og vurderingen lød umiddelbart, at der ikke var tegn på oliespild eller anden forurening.

Senere på eftermiddagen ankom miljøskibet Gunnar Thorson til stedet. Skibet var tilfældigvis i nærheden på en anden opgave.

Den normale procedure er, at man straks efter miljøskibets ankomst får lavet et interview med besætningen og i særdeleshed med kaptajnen, og så bliver der overdraget et særligt dokument, så skibet ikke frit kan sejle videre uden en officiel tilladelse.

Her er skibet stødt på grund. Man kan se, hvordan sejlrenden ind mod Kolding er markeret i midten af kortet. Begyndelsen af indsejlingen er markeret tydeligt med et rødt sømærke.

Tydelig afmærkning

Det grundstødte skib hedder Visnes, det er cirka 100 meter langt, og det er indregistreret i Gibraltar. Det er ankommet til Kolding for at aflevere et læs skærver.

- Afmærkningen ind til Kolding er tydelig nok, og sejlrenden er også markeret hele vejen ind ad fjorden, men det er typisk ved selve indsejlingen, det går galt, når skibe går på grund. Uden at kende detaljerne så kunne det se ud som om, at han ikke har fået drejet i tide, og når han ikke rammer sejlrenden, så ender han med at løbe tør for vand, forklarer havnechef Anders Sørensen fra Kolding Havn.

Han fortæller, at det i gennemsnit sker omkring en gang om året, at et skib løber på grund. Sidste år skete det endda to gange i løbet af få dage, at et skib gik på grund netop på samme position.

På grund af årstidens tidlige mørke bliver det sandsynligvis først i løbet af fredagen, at Visnes atter er bragt flot - enten ved egen hjælp eller ved hjælp af slæbetov.

Muligvis skal skibet undersøges af dykkere, før det får lov at sejle videre, når lasten er afleveret i Kolding Havn.

Annonce
Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce