Annonce
Tarm

Så er Grene blevet til Kramp på alle fronter

- Jeg håber, at vi har fået alt med, for vi har planlagt det længe og fokuseret på vores matrikel i Skjern, men der er så mange detaljer i det, at der kan være smuttet noget, griner Birgitte Kloster, nordisk logistikdirektør i Kramp. Privatfoto

Selv kuglepennene er blevet skiftet ud hos Grene, der efter 102 år skifter navn til Kramp. Det tiloversblevne går til velgørende formål.

Annonce

SKJERN: Mon der er noget, vi har glemt?

Spørgsmålet lurer hos Grene, eller rettere: Det gjorde det... Fra 1. juni lurer det i stedet hos Kramp, som virksomheden nu hedder. Skæringsdatoen er nemlig 1. juni for et fuldt indfaset navneskifte, og siden januar har alle forberedelserne været i gang til det store navneskifte.

- Jeg håber, at vi har fået alt med, for vi har planlagt det længe og fokuseret på vores matrikel i Skjern, men der er så mange detaljer i det, at der kan være smuttet noget, griner Birgitte Kloster, nordisk logistikdirektør i Kramp.

Hun tør ikke at sætte beløb på, hvor meget navneskiftet har kostet, men det er mange penge.

Alt, hvad der har stået Grene på, er blevet skiftet ud, og for en virksomhed af den størrelse er det altså meget mere end skiltene ude ved vejen.

Udover firmabeklædningen er det ting som kuglepenne, visitkort, brevpapir, dekorationer og meget andet, der skulle væk.

Eksempelvis blev de sidste kuglepenne med navnet Grene på samlet ind onsdag eftermiddag. Forleden blev firmatøjet samlet ind, og alt det, der nu er blevet til overs med det gamle navn på, skal gå til velgørende formål.

Det betyder, at firmatøjet kan varme hos mennesker, der mangler klæder.

- Vi synes, det var en god måde at slutte historien af på, ved at lade det gå til et godt formål, siger Birgitte Kloster.

Virksomheden har eksisteret i 102 år, og i den tid har mange trofaste medarbejdere tjent stedet med stor loyalitet.

Hvis der var nogle, der gerne ville have en Grene-ting med hjem som minde om den navne-epoke, så har de fået det, og Grenes seniorklub har samlet effekter fra, som på et senere tidspunkt kan være med til at dokumentere Grenes historie.

Næste skridt er at omdøbe Grene Scenen i kulturcentret til Kramp Scenen.

Omvendt giver navneskiftet en lang række fordele i hverdagen. Ved at have et fælles, europæisk navn, vil markedsføringen blive langt nemmere.

Alle skilte er blevet skiftet, og besøgende, der kommer kørende på Kobbervej, møder nu dette skilt med Kramps logo på. Privatfoto
Annonce

Ambition om vækst

Selv om Grene-navnet dermed er fortid, vil virksomheden i højeste grad være nutid i Skjern.

Salgsdirektør Allan Pedersen understreger, at Kramp i Skjern vil være lige så forankret i lokalsamfundet, som Grene har været det.

- Vi bliver ved med at være i Skjern, og vi udvider vores sortiment. Vi skal gerne have 30.000 nye varenumre på hylderne i 2017, så vi når op på at være lagerførende med over 100.000 varenumre ved udgangen af 2017, siger Allan Pedersen.

På hylderne vil der i øvrigt stadig være nogle produkter, der står Grene på en rum tid endnu. Når de er udsolgt, kommer der et nyt navn på dem.

Navneskiftet fejres internt fredag, hvor der er grill-buffet til medarbejderne, og hvor seniorklubben også er inviteret.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Billund

Travformand om købstilbud fra Lego-familien: Aktionærer beslutter, om travbanen skal sælges

Annonce