Annonce
Haderslev

Så er MetteMums klar til at invitere indenfor på Jomfrustien

Mette Rosenhøj (til venstre) og Louise Schütze Peper er indehavere af MetteMums takeaway, som på mandag åbner på Jomfrustien.Foto: Stine Hygum
Mandag den 11. november er Mette Rosenhøj og Louise Schütze Peper klar med ny butik.

HADERSLEV: Efter flere år med drømme og måneder med planlægning er indehaverne af MetteMums Mette Rosenhøj og Louise Schütze Peper endelig klar til at åbne MetteMums takeaway på Jomfrustien.

Klokken 16 mandag den 11. november går det løs.

Der er lagt masser af hjerteblod i forretningen. Og menuen har længe været under udvikling.

I første omgang var det slet ikke planen, at man også skulle kunne købe sig en sandwich i butikken, men så skete der noget på de sociale medier, da nyheden om byens nye takeaway-sted blev offentliggjort:

- Tidligere elever fra HAKA (Haderslev Katedralskole, hvor MetteMums står for kantinedriften, red.) begyndte at skrive, at de håbede, at de kunne få den sandwich med kylling og karry, siger Louise Schütze Peper.

Der står også "kendt fra HAKA" på de håndskrevne menukort, som hænger over disken hos MetteMums, ved sandwichen med kylling og karry.

Annonce

Egne bøtter

Selvom MetteMums takeaway endnu ikke er åben, da avisen kigger forbi, så står alt klar til at blive fyldt op med mad til kunderne.

På disken står der engangsemballage klar til kunderne. Men hos MetteMums kan man også vælge at tage sin egen bøtte med og spare fem kroner, når man henter ugens varme ret, en salat eller en børnebowl til ungerne.

Mette Rosenhøj og Louise Schütze Peper har ikke været i tvivl om, at det skulle være en mulighed selv at medbringe egen emballage:

- For os er det lige meget om vi pakker maden ned i det ene eller det andet. Vi skal tænke på miljøet, siger Mette Rosenhøj.

- Det er det rigtige at gøre, siger Louise Schütze Peper og fortsætter:

- Og vi vejer alligevel maden, så det er ikke noget problem.

De er meget spændte på, hvordan byen tager imod deres nye butik, men glæder sig over al den positive opmærksomhed, som de har fået allerede inden åbningen:

- Man får næsten helt præstationsangst - og det er jo bare Mette og Louise, siger Louise Schütze Peper.

MetteMums har endnu ikke en dato for, hvornår de åbner op, så man kan hente sin frokost hos dem:

Først vil de have overblik over, hvor mange der kommer og køber aftensmad:

- Men jeg vil tro, at vi åbner op til frokost i løbet af tre-seks måneder, siger Mette Rosenhøj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce