Annonce
Kolding

Så er planen klar for 80 nye boliger ved Violvej

Sådan kommer boligblokkene til at se ud. Bemærk, at de delvist er bygget ind i skråningen. Illustration: Arkitema
Koldings boligpolitikere har godkendt et lokalplanforslag for endnu et stort boligbyggeri i området ved Tvedvej og Skamlingvejen. Så nu får beboerne ved Violvej efter alt at dømme snart nye naboer i 80 lejligheder.

Kolding: Byggeriet af nye lejligheder buldrer derud ad i Kolding, og nu har politikerne i byrådets plan-, bolig- og miljøudvalg godkendt endnu et lokalplanforslag, som skal bane vejen for et stort boligprojekt.

Denne gang er det ved Violvej, at politikerne i hvert fald på nuværende tidspunkt nikker ja til et nyt byggeri med 80 boliger i to ni-etager høje blokke. De to bygninger med seks mindre lejligheder på hver etage skal placeres ned mod fredskoven og hyttebyen ved Skamlingvejen og udnytte terrænet ved at blive bygget ind i skråningen, så de fra syd kommer til at syne to etager mindre.

Nu skal lokalplanforslaget lige en tur omkring byrådet, hvorefter det kommer i offentlig høring i otte uger fra den 21. december til 15. februar. I den periode får beboerne i området og alle andre mulighed for at gøre indsigelse mod projektet eller komme med ændringsforslag eller kommentarer, og derefter skal byrådet tage stilling til, om det vil vedtage lokalplanen endeligt.

Annonce

Mindre lejligheder

Bygherren er et århusiansk selskab, som i forvejen ejer den eksisterende cirka 60 år gamle boligbebyggelse ved Violvej, der består af 137 boliger i to-fire etager.

Med nybyggeriet ønsker selskabet "at udvikle et boligområde, som kan tilgodese et godt fællesskab og gode fælles faciliteter på den velbeliggende grund. De fortrinsvis mindre lejligheder vil understøtte Kolding som uddannelsesby og medvirke til et aktivt og levende miljø i lokalområdet", hedder det i lokalplanen.


Der er arbejdet med udenomsarealerne, så man gør mere ud af det rekreative. Det er der kommet noget rigtig fint ud af.

Birgitte Kragh (V), formand for plan-, bolig- og miljøudvalget


Sådan kommer nybyggeriet til at se ud i samspil med den eksisterende bebyggelse set fra syd ad Violvej. Visualisering: Arkitema

Formand for plan-, bolig- og miljøudvalget Birgitte Kragh (V) er tilfreds med projektets udformning, sådan som den er blevet efter en lang dialog mellem Kolding Kommune og bygherren. I første omgang var ønsket seks boligblokke med i alt 90 boliger, hvilket blev afvist. Politikerne sagde også nej til næste udspil, som bestod af to blokke i op til 10 etager - ligeledes med 90 boliger - og først nu, hvor projektet er barberet ned i både højde og antal boliger, kan de vende tommelfingeren opad.

- Udtrykket af bebyggelsen har ændret sig, så det passer så godt ind i området som overhovedet muligt, og der er arbejdet med udenomsarealerne, så man gør mere ud af det rekreative. Det er der kommet noget rigtig fint ud af, mener hun.

Hun er også tilfreds med, at der bliver brugt mindre plads til parkering, end det oprindeligt var tænkt. Mens man normalt kræver 1,5 p-plads pr. bolig, så er kravet her nu kun 1,0 p-plads pr. bolig, hvilket kun kan lade sig gøre, fordi nogle af boligerne kommer til at henvende sig til unge og studerende, som lynhurtigt kan komme ind til byen på en cykel.

Boligområdet får ifølge lokalplanforslaget adgang fra Violvej og Kløvervej.

Plan-, miljø- og boligudvalget har i øvrigt besluttet, at de indtil videre ikke åbner op for flere helt nye større byggerier i området. De ønsker at resten af de grønne ved Kløvervej, Tvedvej, en del af Cirkuspladsen og Hundeskoven skal forblive grønne åndehuller.

Området afgrænses mod nord af fredskoven langs Skamlingsvejen, hvor hyttebyen ligger, mod øst af boligområdet ved Kløvervej og mod syd og vest af Floravej. De to nye bygninger skal placeres længst mod nord i lokalplanområdet. Illustration: Kolding Kommune
Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Merete Due Paarups kunne godt tænke sig at være mere tålmodig - og at have superkræfter

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Musiksted skal ud at vække appetitten på livemusik: - Vi skal løbe det i gang igen

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce