Annonce
Kolding

Så er roserne på vej tilbage til Kongensgade

Olaus Aaquist har fremelsket 150 rosenplanter af sorten Rose de Recht hjemme i haven. Nu er 80 af dem på vej op i Kongensgade. Arkivfoto: Søren Gylling
Politikerne i Kolding har sagt ja tak til Olaus Aaquists tilbud om at plante roser i Kongensgade.

Christiansfeld: Så kan borgerne i Christiansfeld og byens mange besøgende godt begynde at glæde sig til, at roserne blomstrer i Kongensgade igen.

Politikerne i Kolding Byråds teknik- og klimaudvalg har nemlig netop sagt mange tak til 76-årige Olaus Aaquists tilbud til kommunen om at plante 80 roser rundt om kirsebærtræerne i Kongensgade, som er en af de store indfaldsveje til den historiske midtby.

- Det er en rigtig fin gave, vi har fået tilbudt, selvom vi var lidt forbeholdne overfor, om vi skulle sige ja. For den slags bede skal jo passes, siger udvalgsformand Jakob Ville (V).

Beslutningen om at sige ja tak var dog ikke så svær for politikerne, da de blev præsenteret for Olaus Aaquists tilbud om ikke alene at forære kommunen roserne og plante dem - men også at holde bedene ved lige og fjerne dem igen, hvis eksperimentet ikke lykkes.

Kommunen og Olaus Aaquist er også blevet enige om, at roserne skal plantes rundt om kirsebærtræerne i begge sider af Kongensgade fra Genforeningspladsen og nordpå - i stedet for som Olaus Aaquist foreslog kun i højre side af vejen, sådan som det var i gamle dage før kommunesammenlægningen.

Annonce
Det er en rigtig fin gave, vi har fået tilbudt, selvom vi var lidt forbeholdne overfor, om vi skulle sige ja.

Jakob Ville (V), formand for teknik- og klimaudvalget

Fra haven

Olaus Aaquist har selv dyrket roserne frem hjemme i sin have, og han vil plante dem ud i Kongensgade i uge 42. De kan spores helt tilbage til 1807.

Den pensionerede kemi- og fysiklærer har en stor forkærlighed for roser fra sin far, der var prisbelønnet gartner og planteskoleejer, og i haven i Damgårdsparken kan man tælle til over 40 forskellige slags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce