Annonce
Kolding

Så er roserne på vej tilbage til Kongensgade

Olaus Aaquist har fremelsket 150 rosenplanter af sorten Rose de Recht hjemme i haven. Nu er 80 af dem på vej op i Kongensgade. Arkivfoto: Søren Gylling
Politikerne i Kolding har sagt ja tak til Olaus Aaquists tilbud om at plante roser i Kongensgade.

Christiansfeld: Så kan borgerne i Christiansfeld og byens mange besøgende godt begynde at glæde sig til, at roserne blomstrer i Kongensgade igen.

Politikerne i Kolding Byråds teknik- og klimaudvalg har nemlig netop sagt mange tak til 76-årige Olaus Aaquists tilbud til kommunen om at plante 80 roser rundt om kirsebærtræerne i Kongensgade, som er en af de store indfaldsveje til den historiske midtby.

- Det er en rigtig fin gave, vi har fået tilbudt, selvom vi var lidt forbeholdne overfor, om vi skulle sige ja. For den slags bede skal jo passes, siger udvalgsformand Jakob Ville (V).

Beslutningen om at sige ja tak var dog ikke så svær for politikerne, da de blev præsenteret for Olaus Aaquists tilbud om ikke alene at forære kommunen roserne og plante dem - men også at holde bedene ved lige og fjerne dem igen, hvis eksperimentet ikke lykkes.

Kommunen og Olaus Aaquist er også blevet enige om, at roserne skal plantes rundt om kirsebærtræerne i begge sider af Kongensgade fra Genforeningspladsen og nordpå - i stedet for som Olaus Aaquist foreslog kun i højre side af vejen, sådan som det var i gamle dage før kommunesammenlægningen.

Annonce
Det er en rigtig fin gave, vi har fået tilbudt, selvom vi var lidt forbeholdne overfor, om vi skulle sige ja.

Jakob Ville (V), formand for teknik- og klimaudvalget

Fra haven

Olaus Aaquist har selv dyrket roserne frem hjemme i sin have, og han vil plante dem ud i Kongensgade i uge 42. De kan spores helt tilbage til 1807.

Den pensionerede kemi- og fysiklærer har en stor forkærlighed for roser fra sin far, der var prisbelønnet gartner og planteskoleejer, og i haven i Damgårdsparken kan man tælle til over 40 forskellige slags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Nolde nu med mundbind

Annonce