Annonce
Varde

Så er scenen endelig sat på Torvet – og parkering er en død sild

Sådan kommer den ny scene på Torvet i Varde til at se ud. Det er et krav, at den skal være let at flytte. Visualisering: Varde Kommune
Plan- og teknikudvalget giver grønt lys til, at Varde Handel må opstille en mobil scene på Torvet, hvilket ikke er Varde Handels førsteprioritet. Forslaget fra Peter Nielsen (V) om parkering på Torvet nyder ikke opbakning.

Varde: I efterhånden en del år har Torvet i Varde været uden scene til stor frustration for mange. Især udskænkningsstederne på Torvet. Men nu er første forhindring til en ny scene fjernet, da udvalget for plan og teknik giver grønt lys til en mobil scene, som i sit udtryk skal se ud som pølseboden.

Bestyrelsesmedlem Bjarne Andreasen fra Varde Handel sidder i torveudvalget og er ikke helt tilfreds med beslutningen.

- Vi søgte om en stationær scene, som kunne flyttes ved specielle lejligheder. Vi skal have vendt og drejet det og se, hvad vi så gør, siger Bjarne Andreasen.

Annonce


Vi søgte om en stationær scene, som kunne flyttes ved specielle lejligheder. Vi skal have vendt og drejet det og se, hvad vi så gør.

Bestyrelsesmedlem Bjarne Andreasen, Varde Handel


Det er Varde Handel, som selv skal betale for scenen.

En åben plads

At den ikke må være stationær, skyldes ifølge Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik, selve udgangspunktet for midtbyplanerne fra 2017 og indretning af det nye torv.

En åben plads uden biler. Scenen skal også være flytbar af hensyn til større aktiviteter på Torvet. Den samme holdning har udvalget for kultur og fritid. Og den nye, mobile scene skal tages ned i perioder uden sammenhængende aktiviteter.

Det er blandt andet af hensyn til Hæren og dens synlige tilstedeværelse i Varde by, at udvalget for plan og teknik ikke vil have parkering. Samtidig er der om sommeren et væld at aktiviteter på Torvet, hvorfor der ofte vil være spærret for biler. I 2018 og 2019 var der henholdsvis 40 og 26 arrangementer på Torvet. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Peter Nielsen (V) fra plan og teknik meldte i juni ud, at han havde flertal i udvalget for at genindføre parkering på Torvet som et forsøg. Men det forslag faldt med et brag.

- Det var bare et ønske om at få mere aktivitet på Torvet. Vi har haft en god debat, siger Peter Nielsen om forslaget, som heller ikke nød opbakning i Udviklingsrådet for Varde by og Varde Handel.

Annonce

Mere udeservering

Sammen med Anders Linde (V) og Niels Haahr Larsen (V) foreslog han, at der så kunne etableres fem nye korttidspladser på Torvet overfor de nuværende fire ved Rådhuscaféen. Men det forslag faldt også.

Til gengæld er udvalget enige om, at den gerne vil se på muligheden for at udvide udeserveringen på Torvet.

- Vi oplevede med kloakeringen, at der kom mere liv på Torvet, siger Preben Friis-Hauge med henvisning til, at både Big Ben og Lausestuen under gravearbejdet rykkede ud på Torvet, som med et fingerknips var forvandlet med liv.

Det var noget af en øjenåbner. Udvalget har derfor bedt forvaltningen om at kigge på sagen, så den kan behandles i udvalget.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Varde For abonnenter

Lystfiskere fatter ikke Fødevarestyrelsens forbud: Årtiers succesfyldt yngelpleje sat på pause på grund af fiskevirus i dambrug

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Varde

Stig hænger plakater op, selv om han og Conny måtte have krisehjælp: Derfor bakker hustruen op om genvalg

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce