Annonce
Varde

Så er turen kommet til Horne – skal graves op i halvandet år

Din Forsyning går nu i gang med at speratkloakere i Horne. Gravemaskinerne bliver i byen til april 2022. Foto: Henrik Reintoft
Kloakkerne i Horne er i så dårlig forfatning, at Din Forsyning har fremrykket separatkloakeringen med nogle år. Gravemaskinerne bliver i byen i halvandet år.
Annonce

Horne: Din Forsyning har gang i gravemaskinerne som aldrig før. De næste tre år vil Din Forsyning separatkloakere i Sig, og nu har Din Forsyning også indtaget nabobyen Horne.

I første omgang skal grundvandet sænkes. Ifølge projektleder og anlægsingeniør Kenneth Pedersen fra Din Forsyning er højt grundvand et tilbageværende problem i Horne.


Det er et projekt, der er fremrykket, da Varde Kommune skal have lagt nyt slidlag. Og vi har repareret hullerne i vejen, da kloakkerne gik i stykker.

Projektleder Kenneth Pedersen. Din Forsyning


Han fortæller, at de bliver i Horne til april 2022. Alle gader skal graves op, så der kan lægges nye kloakrør og rør til regnvand.

- Vi er nødt til at være to hold for at nå det, siger Kenneth Pedersen.

Det første hold går i gang med at separatkloakere på Klokkedoj og Højvangen, mens det andet gravehold går i gang på Habrehøjvej.

Annonce

Regnvandsbassin

At Horne allerede nu graves op, var ikke planlagt. Det var først Hornes tur om nogle år.

- Det er et projekt, der er fremrykket, da Varde Kommune skal have lagt nyt slidlag. Og vi har repareret hullerne i vejen, da kloakkerne gik i stykker, siger Kenneth Pedersen.

Flere tv-inspektioner har efterfølgende vist, at kloaknettet i byen mildt sagt ikke er, hvad det har været. Fordelen ved at fremrykke projektet er naturligvis, at kommunen ikke lægger nyt asfalt, inden der separatkloakeres.

Din Forsyning har to hold til at grave i byen for at fremskynde arbejdet. Foto: Henrik Reintoft

Som en del af seperatkloakeringen er det også planen, at der skal etableres et regnvandsbassin på markerne ned mod Linding Å.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Annonce