Annonce
Haderslev

Så fik Alex Bødiker sin egen flise

Skiltemand ved Haderslev Kommune, John Holdt, hjalp Alex Bødiker med at få nedlagt flisen. John Holdt fortalte, at han i år har brugt noget nyt fliselim, der skulle være mere holdbart. Foto: Dorthe Rasmussen
Torsdag blev der nedlagt en flise for æreshertug 2018, Alex Bødiker, på Haderslevs Walk of Fame ved Stormklokken.

HADERSLEV: Flere af de tidligere æreshertuger var mødt op, da Alex Bødiker torsdag eftermiddag fik nedlagt sin flise Ved Stormklokken.

Siden 1974 er her, kun afbrudt af tre år fra 1980 til 1982, blevet nedlagt en flise for årets æreshertug.

Kultur og fritidsudvalgsformand Kjeld Thrane holdt en tale, hvor han kom ind på, hvorfor Alex Bødiker har fortjent sin egen flise på Haderslevs Walk of Fame.

- Alex er jo et af de mennesker, man møder i byen på mange forskellige måder, konstaterede Kjeld Thrane.

Som stadionspeaker og konferencier og som foredragsholder med The Beatles Story.

Alex nåede også at fejre sølvbryllup med Willys Kaffeklub, og efter at han i fjor gik på pension fra Haderslev Handelsskole, har han kastet sig ud flere nye projekter.

- Du er også en ildsjæl med den nye dambåd. Med andre ord - et barn af byen, sagde udvalgsformanden. Alex Bødiker fortalte, at han lige da han havde fået henvendelsen fra borgmesteren om, han ville tage imod hæderen som æreshertug, overvejede at sige nej tak.

Hans forbehold skyldtes udelukkende, at han skulle klædes ud i historisk tøj.

Så gik han hjem til sin kone Marianne, der overbeviste ham om, at han skulle sige ja - for det var en stor hædersbevisning.

- Hun var nu ikke så glad, da jeg fortalte, at hun også skulle have det sjove tøj på, sagde Alex.

Men i tøjet kom de, og det har været en helt igennem fantastisk oplevelse.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at den hædersbevisning, der var på dagen - det var både fantastisk og meget rørende for os. Karet-turen gennem byen og de mange positive tilkendegivelser, jeg fik fra folk undervejs. Det blev jeg meget stolt og glad over, fortalte Alex Bødiker, som kom med en opfordring til Haderslev Kommune, der står for hertug-kåringen:

- Jeg ville ønske, at man bruger æreshertugerne noget mere. Men nu bliver jeg også uddødeliggjort med en flise. Det er noget andet end i min barndom, hvor man sagde: Hun har sin egen flise!

Ja, så fik han sin egen flise, og bagefter udråbte de andre æreshertuger en trefoldigt leve, inden de allesammen gik hen i Vinspecialisten for at slukke tørsten med en skål.

Fire forsvundne fliser - to dukkede op igen

Udover nedlæggelsen af den nye flise for Alex Bødiker, var der to tidligere æreshertuger, der blev gen-nedlagt ved torsdagens ceremoni ved Stormklokken.

Det var Eiler Helsinghoff (udnævnt 1975) og Marianne Møller (1979).

Deres fliser var forsvundet men dukkede senere op og blev indleveret til en nærliggende tøjbutik.

To andre forsvundne fliser er aldrig dukket op. De er måske blevet ødelagt i forbindelse med noget rør-arbejde Ved Stormklokken for nogle år siden. I hvert fald er der ved at blive lavet nogle nye fliser, men arbejdet er blevet forsinket af, at kommunen har været nødt til at skifte leverandør undervejs, fortæller kulturkoordinator Gry Vissing Jensen.

De manglende æreshertug-fliser er: Richard Jensen (1992) og Gudrun Awa Jørsing (2012).

De vil blive gen-nedlagt på et senere tidspunkt.

Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Hvorfor? Hvert tredje barn i Aabenraa må se langt efter flere varme hænder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce