Annonce
forside

Så gik den ikke længere: TM Tønder 2 med nederlag

TM Tønders andethold og Casper Madsen, måtte se sig slået i en tæt kamp imod HF Sønderborg, som endte 26-24 til Sønderborg.Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

TM Tønder lå inden tirsdagens kamp til at kunne nuppe en delt førsteplads, hvis de kunne tage sejren over HF Sønderborg. Det skulle vise sig at blive spændende til sidste fløjt.

Sønderborg/Tønder: TM Tønder 2 havde efter weekendens sejr bragt sig i position til at kunne træde op på en delt førsteplads med en sejr tirsdag over HF Sønderborg 2. Kampens første halvleg er meget præget af et TM Tønder hold, som måtte se sig selv halte lidt bagefter. Første halvleg sluttede 12-9 til hjemmeholdet HF Sønderborg, og TM Tønder kunne gå til halvleg med panden nedad.

- Første og anden halvlegs forløb, synes jeg, er meget ens. Vi halter bagefter og mangler 10 procent i alle spillets facetter, og det gør, at de var i teten det meste af kampen, udtaler træner Brian Smidemann.

Anden halvleg endte meget med at ligne første halvlegs seance - et TM Tønder hold som ikke spillede op til den foregående kamps niveau. Igennem det meste af kampen var det HF Sønderborg, som fik udnyttet chancerne bedst, og de sad også på det meste af boldbesiddelsen. TM Tønder 2 måtte til slut tage hjem uden point og et nederlag på 26-24.

- Det er de små marginaler, der gør, at kampen bliver på deres side. Fordi at vi har chancerne til at komme op, men får alligevel ikke fat, siger træner Brian Smidemann

Annonce

Hvad betyder det?

TM Tønder 2 kunne som sagt have rykket sig op på en delt førsteplads med en sejr, men måtte se sig tabe.

- Det betyder principielt ingenting, fordi det primære er at sikre, at vi ikke rykker ud. Men vi vil jo rigtig gerne være med i den sjove ende stadigvæk, og det er vi, så jeg ser ikke nogen katastrofe i det her, udtaler træner Brian Smidemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Kolding kæmpede mod vandmasserne: Her er forklaringen på oversvømmelserne

Annonce