Annonce
112

Så glemte en bankkunde igen sine hævede penge i automaten

Der er flere kameraer lige omkring hæveautomaten på Gravene. Også selve kontantautomaten er udstyret med kameraer. Foto: Larz Grabau

HADERSLEV: En pengefinder risikerer nu at få sit ansigt på en ”efterlysningsplakat”. Personen fandt mandag ved middagstid en håndfuld pengesedler i Danske Banks hæveautomat på Gravene og tog dem med sig. Men uden bagefter at aflevere dem.

Pengene var blevet hævet klokken 11.38 af en 56-årig kvinde. Af en eller anden grund glemte hun at tage dem med sig. Da hun opdagede det og vendte tilbage til automaten, var pengene allerede væk.

Finderen risikerer nu en sigtelse for ulovlig omgang med hittegods.

– Der er selvfølgelig videoovervågning sådan et sted. Så sandsynligheden for, at vi finder vedkommende, er jo til stede, konstaterer politikommissær Lasse Rasmussen.

– Så I opfordrer vedkommende til at henvende sig?

– Så absolut da. I yderste konsekvens kommer vi til at offentliggøre billede eller videoen.

Det sker jævnligt, at bankkunder glemmer deres penge i hæveautomaterne. Men ikke alle finderne er uærlige. Det klogeste er at aflevere pengene med det samme i enten banken eller hos politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce