Annonce
Haderslev

Så kan der snart igen bygges nyt i Vojens: Nye byggegrunde er på vej efter pres

Finn Lykkeskov (S) er glad for, at der nu kommer nye byggegrunde i Vojens. Han håber, at det dog bliver til flere andre steder. Efterspørgslen er der, siger han. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Socialdemokraten Finn Lykkeskov er godt tilfreds med, at økonomiudvalget har besluttet, at der skal byggemodnes 12 nye byggegrunde på Runebakken i det vestlige Vojens.

Lang tids efterspørgsel er snart fortid. Der er nye byggegrunde på vej til Vojens. Haderslev Byråds økonomiudvalg har på sit seneste møde nikket ja til, at der i første omgang byggemodnes 12 nye byggegrunde på Runebakken i det vestlige Vojens.

Hvis de 12 grunde bliver solgt, kan der byggemodnes yderligere syv grunde. Ifølge planerne skal de 12 nye grunde være klar til at blive udbudt til salg i løbet af 2022.

Beslutningen vækker særligt glæde hos socialdemokraten Finn Lykkeskov fra Vojens, der på et byrådsmøde i oktober kom med et surt opstød og efterlyste byggegrunde.

Annonce

- Det er tankevækkende, at vi vil have bosætning, men at vi i den næststørste by i kommunen ikke har en eneste byggegrund til salg. Jeg er nødt til at sige, at det skal der gøres noget ved, lød det fra socialdemokraten, som henviste til en liste over ledige kommunale byggegrunde i Haderslev Kommune.

Af listens 86 til salg-grunde lå ingen i Vojens, selvom efterspørgslen er der. En rundspørge hos ejendomsmæglerne i Vojens bekræftede, at Finn Lykkeskov havde ret.

Socialdemokraten, der selv sidder i økonomiudvalget, glæder sig af samme årsag over, at der nu bliver sat fut under udviklingen af Vojens:

Jeg kunne godt have ønsket, at byggemodningen var sket i et hug.

Finn Lykkeskov (S)

- Jeg kunne godt have ønsket, at byggemodningen var sket i et hug. Men nu kommer det i to tempi. Jeg kan dog stadig forestille mig, at vi skal have flere grunde, siger Finn Lykkeskov.

Dialog med mæglere

Teknik og Miljø er i løbende dialog med ejendomsmæglerkæden Danbolig, som sælger grunde for kommunen. På det seneste dialogmøde fortalte Danbolig, at salget af parcelhusgrunde i 2020 og 2021 har været over forventet.

De kommende byggegrunde ligger på Runebakken, som er et ældre udstykket område, som kommunen har ejet siden 1967.

Senest har kommunen udstykket grunde til salg ved Dyssebakken. Her er der to grunde tilbage, som Danbolig forventer bliver solgt i løbet af 2022. Ud over det har ejendomsmæglerkæden fået flere henvendelser med forespørgsler om ny-udstykninger i Vojens. Danbolig har ifølge Teknik og Klima derfor en forventning om god interesse for de kommende byggegrunde.

- En ven spurgte mig om byggegrundene, og det gik jeg videre med. Det er vigtigt, at vi har et varieret tilbud af grunde og også, at vi har lokale folk, der kan bringe efterspørgslen videre. Vojens skal også udvikles, og der er jo i øjeblikket stort set ingen grunde tilbage, siger Finn Lykkeskov.

Danbolig forventer, at de 12 kommende grunde kan sælges til en gennemsnitspris på 316.000 kroner og dermed samlet kommer til at koste 3,8 millioner kroner. Dermed er der balance i projektet, idet byggemodningen skønnes at ville koste 3,8 millioner kroner eksklusiv moms.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Efter flere voldsdomme: Knivmand blev udvist af landsretten

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Sønderjylland

Tid til fordybelse: Sønderjysk årbog er på gaden med fisk, sang og krig

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce