Annonce
Vejen

Så kan du godt finde stråhatten frem

Hele ugen står i bogstaveligste forstand i sommerfestens tegn i Hovborg. Foto: Anders Ramsgaard
Sommerfesten i Hovborg åbner tirsdag med garanti for sommer.

HOVBORG: Byfesten i Hovborg løber som sædvanlig af stablen her i uge 26, og igen i år er der tænkt nye begivenheder ind i programmet.

Det hele spiller ud med en gammel, sikker traver, nemlig banko i teltet tirsdag aften.

Onsdag er som sædvanlig familie-aftenen med fællesspisning, hoppeborge og hygge på festpladsen. Men i år er der nu også mulighed for at slentre en tur rundt på stadion og kigge på fine gamle køretøjer på veterantræf fra kl. 18.

Torsdag gentages SparKron-løbet kl. 18, hvor der efterfølgende er pølsebord.

Fredag kommer kunstneren Erik Peitersen med et foredrag om sine rejser og oplevelser med mødet med fremmede mennesker, kulturer og religioner og hvad det betyder for ens selvopfattelse som menneske i en moderne globaliseret verden. Arrangementet er lavet af Holmeå Kunstforening.

Lørdag formiddag er der i år loppemarked for børn fra kl. 10. Her vil ungerne have mulighed for at sælge ud af gammelt lejetøj, eller gøre en god handel. Aldersgrænsen er 16 år. Der vil være borde til rådighed, så man skal blot møde op.

Og husk stråhatten. Vejrudsigten er oppe i det røde felt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce