Annonce
Vejen

Så klippes snoren i Lindknud

De fester i Lindknud fredag i efterårsferien. Det gør de, fordi et nybyggeri nu er færdigt indvendigt i Lindknud Hallen, hvilket betyder, at nye lokaler kan tages i brug af to af landsbyens foreninger. Arkivfoto: Morten Pape

LINDKNUD: Fredag den 18. oktober bliver en festdag i Lindknud. Den dag indvier man nemlig de nye lokaler i Lindknud Hallen, og man fejrer det med både taler, snoreklip, grillpølser og indvielsesfest.

Nybyggeriet er færdigt indvendigt, og de nye lokaler er allerede taget i brug af to af landsbyens foreninger: Lindknud Cykel- og Motionsklub samt Lindknud Gymnastikforenings ungdomsklub.

Byggeudvalget byder velkommen til indvielse klokken 13.30, og her er der mulighed for at komme ind og se de nye lokaler. De to klubber er sammen med hallen vært ved servering af både grillpølser, kage, øl, vand og kaffe, og om aftenen er hele landsbyen inviteret til indvielsesfest i hallen med buffet og efterfølgende dans.

Spisebilletter til festen kan frem til torsdag i denne uge købes i landsbyens brugs.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce