Annonce
Erhverv

Så kom de: Her er retningslinjerne for restauranternes udeservering

Onsdag 21. april må caféer og restauranter atter åbne for udendørs servering. Der gælder ingen arealkrav, men der bør være en meter mellem gæsterne, og selskaber må højst bestå af 10 personer. Arkivfoto: Søren Bidstrup.
Samtidig med offentliggørelsen af kravene til udeservering foreslår regeringen at hæve forsamlingsloftet udenfor fra 10 til 20 personer. Retningslinjer for indendørs servering på restauranter er stadig ikke klar.

Erhvervsministeriet har torsdag formiddag offentliggjort de retningslinjer, som alle spisesteder, der vil servere udendørs fra onsdag 21. april, skal rette sig efter.

Først og fremmest gælder der ikke noget arealkrav for de områder, hvor der er udendørs servering. De bør dog indrettes, så der kan holdes en meters afstand mellem gæsterne. Afstanden måles fra næsetip til næsetip.

Hvis det ikke er muligt at indrette serveringsstedet, så der kan holdes en meters afstand mellem gæsterne, kan der sættes en fysisk barriere op, for eksempel en skærm af plastic eller glas.

Annonce

Forsamlingsloftet udenfor, som p.t. lyder på 10 personer, skal overholdes. Det betyder, at der ikke kan serveres for et selskab, der er større end 10 personer. Men spisestederne kan godt servere for flere selskaber. Regeringen har dog forud for forhandlinger torsdag foreslået, at forsamlingsloftet udenfor hæves til 20 personer.

Alle serveringssteder opfordres til en frivillig registrering af kontaktoplysninger til deres gæster. Oplysningerne skal kunne bruges, hvis det bliver nødvendigt at lave smitteopsporing.

Kunderne skal kunne vise et gyldigt coronapas - det gælder dog ikke børn under 15 år - og når klokken er 22, skal serveringsstederne lukke.

Gæster på serveringsstederne skal bære mundbind eller visir, når de ikke sidder ned, og når de befinder sig indenfor for eksempelvis at gå på toilet eller bestille mad. Ansatte på serveringsstederne skal også bruge mundbind eller visir, hvis de har kundekontakt, med mindre de opholder sig bag en afskærmning.

Det er, med undtagelse af det nye coronapas, retningslinjer, som svarer til dem, der gjaldt, da serveringsstederne blev lukket ned sidste år. Og for spisesteder, som kun tilbyder takeaway, gælder de samme regler som hidtil, oplyser Erhvervsministeriet.

Torsdag 6. maj må landets serveringssteder åbne for gæster indenfor, men retningslinjerne for den indendørs servering er endnu ikke på plads, og det er stadig for tidligt at sige, hvornår de er klar, oplyser Erhvervsministeriet.

Du kan se alle retningslinjerne for udeservering på Erhvervsministeriets hjemmeside.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce