Annonce
Kolding

Så kom fyresedlerne: 140 stillinger varslet nedlagt i Kolding Kommune

Kommunaldirektør Thomas Boe har været lynhurtigt med at få gennemført de første afskedigelser som følge af politikernes besparelser på 2020-budgettet.Arkivfoto: Yilmaz Polat
Ikke engang to uger efter vedtagelsen af 2020-budgettet med historisk store servicebesparelser er kommunaldirektøren klar med afskedigelser. Det er for at få størst effekt og for at skabe tryghed, forklarer han.

Kolding: Så er de første fyresedler delt i ud i Kolding Kommune som følge af de voldsomme besparelser, som et flertal i Kolding Byråd har vedtaget at gennemføre på kommunens 2020-budget og tre år frem.

I alt bliver der nedlagt 141 stillinger, som fordeler sig mellem medarbejdere, der er varslet fyret og ledige stillinger, som ikke bliver genbesat. Hovedparten er fuldtidsstillinger, men tallet dækker også over for eksempel ungarbejdere, der arbejder ganske få timer, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

De kommende to-tre uger er der såkaldt partshøring, så der er endnu ikke tale om endelige afgørelser. Desuden skal forældrebestyrelserne forholde sig til, om de ved hjælp af egenbetaling vil fortsætte med at have køkkenhjælp i institutionerne.

Annonce
Vi har arbejdet hurtigt efter byrådsbeslutningen. Dels for at sikre, at budget 2020 holder, og dels for at skabe tryghed for de medarbejdere, der er tilbage.

Thomas Boe, kommunaldirektør.

Tryghed og effekt

Kolding Kommune har valgt at varsle medarbejderne opsagt lynhurtigt, fordi det så får større effekt for næste års budget.

- Vi har arbejdet hurtigt efter byrådsbeslutningen. Dels for at sikre, at budget 2020 holder, og dels for at skabe tryghed for de medarbejdere, der er tilbage, forklarer kommunaldirektør Thomas Boe.

På forvaltningsplan fordeler de varslede afskedigelser og nedlæggelser af stillinger sig sådan:

Centralforvaltningen: 10, by- og udviklingsforvaltningen: 22, børn-, uddannelse- og arbejdsmarked: 45, senior-, sundhed- og fritid: 20 og socialforvaltningen: 44

Kommunens HR-afdeling holder orienteringsmøder for de afskedigede medarbejdere i december, januar og februar, og de vil blandt andet få hjælp til at udforme deres CV som en hjælp til at komme videre i deres arbejdsliv. Medarbejderne har også mulighed for at få støtte fra Tryghedspuljen til eksempelvis kompetenceudvikling, efteruddannelse og individuel rådgivning.

Flertallet af Kolding Byråd vedtog sparebudgettet den 31. oktober, og det indebærer besparelser på servicen til borgerne på 85 millioner kroner allerede fra og med næste år. I 2023 skal besparelserne være bragt op på 170 millioner kroner på kommunens cirka fire milliarder kroner store servicebudget.

Enhedslisten, SF og løsgængeren Hanne Dam stemte imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce