Annonce
Erhverv

Så må der drikkes: Klokken 12 langer Musse igen øl over disken

Jeanette Kyndesen - på Bodega Askotten i Askov mere kendt som Musse - er bag plexigalsset klar igen til at lange øl over disken fra onsdag middag. Foto: Brian Lindholt
Bodega Askotten i Askov genåbner onsdag 21. april.

Askov: - Det er Musse.

Indehaveren af Bodega Askotten i Askov, Jeanette Kyndesen, får ekstra travlt ved telefonen fra onsdag, når værtshusene i Danmark genåbner. Fra klokken 12 må der igen langes øl over disken indendøre og i udestuen på Vejenvej i Askov.

Kunderne har tørstet i Askov siden 16. december.

Annonce

- Vi nåede lige at fejre otte års fødselsdag 6. december, inden vi blev lukket ned, fortæller indehaver Jeanette Kyndesen, der nu også skal forholde sig til coronapas og reservation en halv time før ankomst.

- Jeg kan til nød forstå det med reservationer på restauranter. På værthuse og cafeer kommer folk mere spontant, så det er helt ude i hegnet med den halve time. Men mon ikke de laver den del om indenfor de næste 14 dage, og så lever vi med det. Bartenderne får endnu mere at se til i forhold til telefon og tjek af hjemmesiden, men hvis det er sådan, de vil have det, så må vi bare gøre det. Og kunderne skal nok finde ud af det som sidst, vi havde åbent, siger Jeanette Kyndesen.


På værthuse og cafeer kommer folk mere spontant, så det er helt ude i hegnet med den halve time. Men mon ikke de laver den del om indenfor de næste 14 dage, og så lever vi med det.

Jeanette Kyndesen, indehaver af Bodega Askotten


Farvel til fuldtidsansat

Askotten har to på arbejde onsdag. Fire måneder uden omsætning har haft sin pris. Jeanette Kyndesen har sagt farvel til en fastansat.

- Vi har fået hjælpepakker, og det er vi da taknemmelige for. Men det dækker jo langt fra det hele, og jeg kan sagtens forstå, hvis nogle restauranter og værtshuse bliver nødt til at dreje nøglen om. Men nu bliver det snart sommer, og så ser det hele lysere ud, siger Jeanette Kyndesen, der kalder de sidste fire måneder for en "covid-19-ferie".

- Vi fik det hele malet under den forrige nedlukning, og vi var åbent så kortvarigt, at det ikke gav mening at gøre det igen, siger Jeanette Kyndesen.

Hun forventer en stor interesse efter genåbningen.

- Det her er også en dagligstue for flere, siger hun.

Annonce

Gang i musikken

Bodegaen i Askov er også kendt for sine musikarrangementer. Og allerede 7. maj kommer der igen gang i den del. Jan Krichau er hyret.

- Det bliver en blandet landhandel med 80'er-pop, syng-med-sange og dansktop, siger Jeanette Kyndesen.

Hun håber også, at Pinsefesten bliver til noget i år. Og i særdeleshed grisefesten i august, der var en stor succes i fjor.

Velkommen tilbage. Jeanette Kyndesen - bedre kendt som Musse - har siden 16. december måtte se sit værtshus være lukket på grund af covid-19-regler. Nu lysner det igen i Askov. Foto: Brian Lindholt
De sidste dages solskinsvejr lokker folk af huse. Det kan blive et forårshit i Askov at nyde en pilsner udenfor. Foto: Brian Lindholt

De venter i Rødding

I Rødding må værtshus-entusiaster vente lidt endnu med at bestille en pils. Bar - Bodega Napoleon kalder på sin Facebookside det for mere end omstændeligt med alle de restriktioner, begrænsninger og krav, som genåbningen kræver. Napoleon har listet otte punkter op, som giver ekstraarbejde. Bar - Bodega Napoleon har af disse årsager valgt at vente lidt endnu, skriver stedet på sin facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce