Annonce
Trekantområdet

Så meget fylder det: Kom tæt på udsigtsbyggeri i Borgerservice på Middelfart Rådhus

En model af det kommende byggeri på Kulgrunden kan nu opleves i Borgerservice på Middelfart Rådhus. Foto: Jacob Kloch
- Nu kan folk med deres egne øjne selv vurdere, hvor stort vores byggeri på Kulgrunden kommer til at syne, siger Michael Nissen, der har fået lavet en model af sit projekt.

Middelfart: Mere end en håndfuld projekter skulle Michael Nissen forgæves nå at præsentere for myndighederne, før en ændret planlov gav ham mulighed for det udsigtsbyggeri, han med al sandsynlighed kan påbegynde til januar. Byggeriet, der omfatter 50-55 ejerlejligheder i et spanskinspireret terrassebyggeri, har fra nogle sider være kritiseret for sin højde og drøjde. Derfor har Michael Nissen nu fået lavet en model af byggeriet, som udstilles i Borgerservice på Middelfart Rådhus.

- Så kan folk med deres egne øjne selv vurdere, hvor stort vores byggeri på Kulgrunden kommer til at syne, siger Michael Nissen og føjer til, at modellen selvfølgelig er lavet i størrelsesforholdet 1:1. Selve modellen er skaleret 250 gange ned.

- Vores blokke når kun 23 meter op i luften, det højeste tårn på Nytorv er 11 meter højere, nævner Michael Nissen, der købte Kulgrunden for 16 år siden og derfor har svært ved at skjule sin glæde over, at det omsider lykkedes ham at udnytte den tomme grund.

Foreløbig er 20 lejligheder solgt, mens der er en liste på 100 mennesker, som gerne vil kontaktes, når lokalplanen er godkendt. Det bliver den formentlig på byrådsmødet 6. januar.

- Derefter skal vi i dialog med dem på ventelisten, så jeg tror ikke, der går mange måneder, før alle lejlighederne er væk, siger Michael Nissen, der selv skal bo øverst i blokken længst ud mod bæltet.

Som planen ser ud nu, er der indflytning i denne blok 1. juni 2021, mens lejlighederne i den midterste blok skal stå klar 1. oktober 2021, og blokken tættest ved Havnegade er indflytningsklar to måneder senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];