Annonce
Ringkøbing-Skjern

Så røg champagneproppen: Nu må tyskerne snart holde ferie ved Vestkysten

De tyske og norske turister kan dyppe tæerne i Vesterhavet fra den 15. juni. Det glæder turistindustrien sig over. Arkivfoto Jørgen Kirk
Sommerhusudlejeren, købstadschefen og købmanden jubler over udsigten til, at tyske turister fra den 15. juni igen kan vende næsen mod Ringkøbing-Skjern.

Ringkøbing-Skjern: Selv om det kun blev til en delvis åbning af grænserne, så har direktør i Feriepartner i Hvide Sande Lykke Høj og Ringkøbings købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen armene helt oppe over hovedet efter statsministerens melding fredag eftermiddag.

Tyske og norske turister kan fra den 15. juni rejse til Danmark, hvis man har booket mindst seks overnatninger i et sommerhus, på en campingplads eller et hotel.

- Det er en supergod nyhed, at det nu bliver et anerkendelsesværdigt formål at komme til Danmark, hvis man har et feriebevis. Det betyder kunder i butikkerne, og det er der brug for, siger Lykke Høj.

Samme holdning har købstadschefen.

- Det betyder, at vi kan åbne den flaske champagne, vi har haft liggende. Det er en rigtig god start, at vi kan få tyskerne tilbage i sommerhusene. Det bedste ville have været en fuld åbning af grænserme, men mindre kan gøre det, siger han.

Lykke Høj er overbevist, at de tyske sommerhusgæster godt tør holde dansk ferie.

- Nogle vil være tilbageholdende. Men hovedparten vil rigtig gerne afsted. Vi har flere, som har ombooket deres ferie to og tre gange allerede. De er klar, fastslår hun.

Også købmand og formand for Søndervig Centerforening, Thomas Hansen, er klar til at tage imod de tyske turister, som nu får adgang til området.

- Vi har sådan brug for de tyske turister. Vi har mange loyale turister, som kommer år efter år. De ved, at de trygt kan holde ferie hos os. En delvis åbning redder noget af det tabte. Og det skal vi glæde os over. Der er virkelig brug for, at der sker noget, nu hvor hjælpepakkerne bliver udfaset, siger Thomas Hansen.

Ifølge statsministeren bliver der iværksat mulighed for at blive testet for coronavirus i sommerlandet for at sikre ekstra tryghed.

Sidste år overnattede tre millioner tyskere i Ringkøbing-Skjern. Den 15. juni vil grænsen mod Tyskland have været lukket i tre måneder. Det har medført et tab i turistomsætningen i hele kommunen på op mod 1,5 milliarder kroner.

Annonce
Tarm For abonnenter

Igen-igen: Lyne står uden hotelforpagter - den tidligere nåede ikke engang at åbne stedet

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Ejere af brændt familievirksomhed: - Vi er fuldstændig i chok

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Billund

Bredsten Landevej spærret af alvorlig ulykke

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tarm

Mand død af ildebefindende under kørsel: Bilen trillede i grøften

Indland

Sønderborg indfører badeforbud efter fabriksbrand

Sport

Mens du sov: Misser dansk OL-medalje med 15 hundrededele

Kolding

Nedlukningen af nattelivet har betydet markant færre voldsepisoder i Kolding

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Annonce