Annonce
Varde

Voldsom kritik fra naboer: Nu skal det endelige p-slag stå ved Tirpitz

Det er her på Gl. Mælkevej, at Tirpitz vil have lov til at anlægge en permanent parkeringsplads. Pladsen skulle ifølge reglerne været helt fjernet, hvilket den ikke er. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Tirpitz søger nu om lov til at indrette en permanents p-plads på en mark ved Gl. Mælkevej til stor frustration hos skuffede og vrede naboer.

Blåvand: Vardemuseerne giver op i bestræbelserne på at få lov til at fjerne en klit og lave flere p-pladser ved indgang til Tirpitz. I stedet vil Vardemuseerne søge om tilladelse til at lave en permanent parkeringsplads på en mark ved Gl. Mælkevej.

Og det møder voldsom kritik fra naboerne, der de seneste to år har måttet døjes med støv og larm fra selvsamme parkeringsplads, som var midlertidig og blev lukket den 1. september 2019.

- Det er vi naturligvis meget imod. Det er meget skuffende – meget frustrerende, siger sommerhusejer Tove Porskjær.

Hun og naboerne finder ganske enkelt ikke, at Vardemuseerne har ledt efter et alternativ, der både tilgodeser sommerhusejerne og museumsgæsterne.

Annonce

Fortsættelse

I en pressemeddelelse siger museumsdirektør Claus K. Jensen:

­- Vi vil også fremadrettet have et parkeringsbehov, som i højsæsonerne er større, end hvad museets oprindelige p-plads kan rumme. Vi har været på jagt efter en løsning, som både imødekommer naboønsker og naturhensyn, og her er vi kommet frem til, at en permanent p-plads på Gl. Mælkevej er den bedste mulighed.

Men netop at tage hensyn til naboønskerne, det kan Tove Porskjær overhovedet ikke se.

- Det her er bare en fortsættelse af problemerne uden hensyntagen til os, siger Tove Porskjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce