Annonce
Trekantområdet

"Så skal han hjem og holde fest...": Nej, børnefødselsdage må vente til oktober, hvis det står til kommunen

Frem til 4. oktober er der sat en stopper for sociale arrangementer i Vejle Kommunes skoler. Herfra lyder anbefalingen også, at sociale arrangementer uden for skolen bliver aflyst. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Forældre og elever bør vente med at holde børnefødselsdage og klassefester frem til efter 4. oktober, lyder anbefalingen fra Vejle Kommune. Man kan dog ikke tvinge nogen til at rette sig efter dette, understreger uddannelseschefen.
Annonce

Vejle Kommune: "Sociale arrangementer både i og uden for skolen skal aflyses."

Sådan lød udmeldingen fra Firehøjeskolens ledelse til skolens elever og forældre lørdag, hvor man uddybede, at aflysningerne også skulle gælde klassefester, fødselsdage og lejrture arrangeret i privat regi.

Skolelederen for Firehøjeskolen - der har afdelinger i Vandel og Nørup - handlede på baggrund af en udmelding fra Ulla Riisbjerg Thomsen, der er chef for Uddannelse & Læring i Vejle Kommune.

Hun fortæller nu, at den besked, hun i første omgang sendte ud lørdag formiddag, blev lidt for skarpt formuleret, for helt så firkantet er realiteterne dog ikke.

Vejle Kommune kan nemlig kun anbefale, at sociale arrangementer uden for skolens regi bliver aflyst.

Derfor sendte uddannelseschefen en ny besked ud til kommunens skoleledere allerede få timer senere lørdag med en mere moderat formulering af retningslinjerne, som ligger i tråd med Undervisningsministeriets anbefalinger.

- Her anbefales det, at sociale arrangementer aflyses frem til 4. oktober. Det kan vi så orientere forældrene om, men vi kan ikke sige, at de skal aflyse, understreger Ulla Riisbjerg Thomsen og tilføjer, at det er hende, som i første omgang lavede en fodfejl - ikke de skoleledelser, der videregav hendes besked.

Annonce

Det bedste, vi kan gøre

Den nye udmelding fra skolerne kommer efter fredagens pressemøde med statsminister Mette Frederiksen, hvor hun i spidsen for landets myndigheder lagde nye, midlertidige restriktioner på blandt andet kulturelle arrangementer og restaurationslivet, og hvor forsamlingsforbuddet blev nedjusteret til igen at gælde forsamlinger over 50 personer.

Skolerne blev ikke umiddelbart påvirket af restriktionerne, men alligevel har Vejle Kommune valgt at udskyde alle sociale arrangementer frem til efter 4. oktober. Ligesom anbefalingen altså lyder, at forældre bør gøre det samme i forhold til eventuelle klassearrangementer uden for skolen.


Vi kan ikke gøre andet end at sige, at vi anbefaler, at man udsætter den slags arrangementer.

Ulla Riisbjerg Thomsen


- Vi har hele tiden kørt én til én med det, Undervisningsministeriet melder ud. Derudover har vi for en periode selv valgt at udsætte eksempelvis forældremøder, fordi smittetrykket i Vejle har været bekymrende højt, siger Ulla Riisbjerg Thomsen og fortsætter:

- Det kan man have holdninger til, men det er det bedste, vi kan gøre.

Om arrangementer uden for skolen siger hun videre:

- Vi kan ikke gøre andet end at sige, at vi anbefaler, at man udsætter den slags arrangementer, og vi kan fortælle, hvorfor anbefalingen er der, hvis nogle forældre har brug for at høre det. Det handler om at balancere og hjælpe hinanden med at balancere, lyder det fra chefen for Uddannelse & Læring.

De nye udfordringer til trods glæder hun sig mest af alt over, at skolerne ikke er blevet lukket ned i denne omgang.

Firehøjeskolen har siden lørdag også sendt en ny melding ud til forældrene om, at der kun er tale om anbefalinger i forhold til aflysning af private arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce