x
Annonce
Varde

Så skete det: Andelskassen giver det første udbytte til aktionærerne

Administrerende direktør Jan Pedersen fra Danske Andelskassers Bank fremlægger bankens hidtil bedste resultat. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Danske Andelskassers Bank fik i 2019 sit hidtil bedste resultat med et overskud før skat på 344,4 millioner kroner. Der udbetales et udbytte på 98 millioner kroner til aktionærerne. Det første udbytte nogensinde.

Hammershøj/Varde: Helvedet er endegyldigt slut for den hårdtprøvede Danske Andelskasses Bank, som gik på børsen i 2011. Det seneste regnskab viser et overskud før skat på 344,9 millioner kroer mod 100,8 millioner kroner året før.

Et resultat, der er så godt, at Danske Andelskassers Bank, der har sin rod i Outrup i Varde Kommune, udbetaler sit første udbytte på 98 millioner kroner til aktionærerne.

Det gode resultat vækker naturligvis glæde hos administrerende direktør Jan Pedersen:

- Vi leverer et historisk højt overskud på godt 349 millioner kroner efter skat og forrenter egenkapitalen med 22,1 procent, hvilket hører til blandt de allerbedste resultater i sektoren. Den strategi, vi lancerede i marts 2019, har vist sig at være helt rigtig, siger Jan Pedersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Langt bedre drift

Årsregnskabet er præget af foråret i dansk økonomi og ikke mindst i landbruget, som fortsat fylder meget i Danske Andelskassers Bank, der ikke uden grund også hedder bøndernes bank. De samlede nedskrivninger er på 23,9 millioner kroner.

Mest væsentligt er dog, at Danske Andelskassers Bank er blevet langt bedre til at tjene penge på den primære bankdrift. Nettorente- og gebyrindtægterne er steget med 22 millioner kroner fra 576 til 598 millioner kroner.

Der er cirka 300 ansatte i Danske Andelskassers Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Vis noget trailer-tålmodighed

Det er fornuftigt, at Kommunernes Landsforening nu anbefaler, at landets genbrugspladser åbner tirsdag. Det må kunne lade sig gøre uden, at borgere og medarbejdere kommer i nærkontakt med hinanden og coronavirus. Især hvis vi som borgere opfører os fornuftigt. Det har det desværre skortet på i den seneste tid. Nogle har puttet haveaffald i containere til genbrugstøj. Andre har forsøgt at trænge ind på genbrugspladserne, siden de blev lukket 11. marts. I Haderslev vil man derfor lade det kommunale beredskab være en slags vagtværn, der skal holde ro og orden ved genbrugspladserne. Det lyder som en dårlig vittighed, men der er hos kommunen en reel frygt for, at borgerne ikke af sig selv vil følge anvisningerne og for eksempel holde behørig afstand til hinanden. Selvfølgelig kan det være frustrerende ikke at kunne komme af med sit haveaffald, gamle møbler og hvad vi ellers kører på genbrugspladsen med. Især på denne tid af året, da det er højtid for årets første oprydning i hus og have. Men de frustrationer må aldrig gå ud over sagesløse kommunale medarbejdere. Lukninger og genåbninger af genbrugspladserne skal helst være en landsdækkende beslutning, hvis man ikke skal risikere, at folk begynder at krydse kommunegrænser for at finde en åben plads. Men når nu de fleste genbrugspladser bliver tilgængelige på tirsdag, er det ikke en pligt, at man bruger dem fra dag 1. I mange husstande kan man sagtens vente én eller flere uger med at komme afsted. Hvis det er strengt nødvendigt, så vis noget trailer-tålmodighed, om man så må sige. Det er vigtigt at blive i sin bil så meget som muligt, mens man holder i en formentlig lang kø uden for genbrugspladsen. Det kan komme til at tage meget længere tid end normalt at komme af med affaldet, når der kun må være ti personer ad gangen på en genbrugsplads - inklusive personalet. Danskerne har indtil nu generelt været gode til at vise samfundssind. Lad også det samfundssind komme til udtryk ved og på genbrugspladserne.

Danmark

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce