Annonce
Læserbrev

Så slap katten ud af sækken: Jeg savner lokalpolitik

Læserbrev: 22 måneder, så er der kommunalvalg næste gang, og meget vand kan løbe gennem åen inden da, men....

Jeg savner lokalpolitik og føler mig faktisk godt tilpas i det politiske miljø - og ikke mindst i dialogen med borgerne, erhvervsvirksomhederne og de mange ansatte i kommunen.

Hvorfor stoppede du så tilbage i august 2018? Det gjorde jeg i respekt for den demokratiske proces og det mandat, jeg var blevet tildelt - jeg ville stå med et tårnhøj fravær, hvis jeg havde fastholdt min plads.

Jeg har lært meget i de knap fem år, jeg var med, men bestemt også i tiden siden ved at få det hele lidt på afstand.

Politik er for mig hjerteblod og bør drives af mennesker med en passion. Kæmpe respekt for mennesker, som melder sig som frivillig i foreningsarbejde - her går de ind i sagen som de individer, de er, og med de egenskaber og evner, som de hver især besidder.

Lokalpolitik er for mig ikke partidisciplin, topstyring og med reference til, hvad et parti gør på de landspolitiske linjer. Respekt for, at alle har et politisk ståsted, er bestemt intakt.

Lokalpolitik drejer sig for mig om de bedste betingelser for erhvervslivet, de mange ansatte i kommunen, god og fair beholdning af alle borgere - høj som lav, ung som ældre, med eller uden skavanker. Dette skal så ske i et miljø, hvor de valgte kan tale frit ud fra deres egne synspunkter og holdninger.

Derfor vil jeg bruge 2020 på at forsøge at samle opbakning til en tværpolitisk liste i et "Lokalpolitisk Forum" med højt til loftet, og som gerne skulle være repræsentativt for hele kommunen.

Vil du med - i frontlinjen eller som støtte omkring noget organisatorisk - hører jeg meget gerne fra dig.

Annonce
Ulrich Kristensen, her på valgaftenen i 2017. Foto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce