Annonce
Tarm

Så stort som 100 fodboldbaner: 53 hektar solceller på vej ved Ådum

Projektområdet på de godt 100 fodboldbaners størrelse svarer nogenlunde til det lyse område i midten af billedet. Google Earth.
Endnu et stort solcelleanlæg på vej i Ringkøbing-Skjern Kommune; denne gang er det i det åbne land ved Møgelmosevej/Vindingevej fire kilometer øst for Ådum.
Annonce

ÅDUM: Endnu et stort solcelleprojekt står til at rykke et skridt nærmere, hvis teknik- og miljøudvalget på sit møde tirsdag giver grønt lys for, at ansøger - energifirmaet Better Energy - kan gå i gang med planlægningsarbejdet.

Der er tale om et solcelleanlæg i det åbne land ved Møgelmosevej/Vindingevej fire kilometer øst for Ådum, og projektet bliver på cirka 53 hektar - svarende til godt 100 fodboldbaner. Anlægget vil kunne producere strøm nok til at dække cirka 11.000 boligers behov.

Der er ikke gjort plads til anlægget i den overordnede kommuneplan, og det er heller ikke dækket ind af nogen lokalplan, så før anlægget kan etableres, skal der både vedtages et kommuneplantillæg og en lokalplan. Det er dette planlægningsarbejde, der kan tage sin begyndelse, hvis politikerne i byrådet siger god for det.

Området er tyndt befolket, men der findes dog naboer, som Better Energy har været i dialog med, og til kommunen har Better Energy oplyst, at "de fleste naboer generelt viser positiv interesse for solcelleprojektet".

Annonce

Naboer skal inddrages

Ansøgningen kommer netop på et tidspunkt, hvor Ringkøbing-Skjern Kommune har fået flere ansøgninger om store solcelleanlæg, blandt andet i Dejbjerg-området.

Teknik- og miljøudvalget har også drøftet, hvordan man skal tackle disse sager, og på mødet i marts blev det vedtaget, at lokalbefolkningen skal inddrages i hele planlægningsprocessen, når det gælder solcellesager.

Administrationen anbefaler politikerne at give grønt lys for planlægningen; dog skal der holdes en foroffentlighedsfase, og Better Energy skal ved hjælp af visualiseringer og beskrivelser godtgøre, at projektet ikke påvirker landskabet i væsentlig grad.

Bygges anlægget, vil det have den virkning, at det understøtter kommunens energimålsætninger om at blive 100 procent selvforsynende med energi i 2020 og 100 procent fossilfri i 20140.

Better Energy er et internationalt solenergiselskab med danske rødder, der finansierer, konstruerer, designer, driver og vedligeholder solcelleanlæg til boligejere, erhverv, landbrug, offentlige institutioner og forsyningskunder.

Anlæggene finansieres gennem investeringer sammen med finansieringsbanker og investorer og udstedelse af "bæredygtige obligationer".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce