Annonce
Varde

Sådan: Artilleriet rammer endelig plet med ny konstabeluddannelse

Regimentschef Torben Dixen Møller fra Danske Artilleriregiment har selv taget initiativ til at oprette konstabelelevuddannelsen, som er en succes, inden den er begyndt. 174 har allerede nu søgt om en af 40 pladser. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Interessen for at blive konstabelelev hos Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne er overvældende. Indtil nu har 174 meldt sig til optagelsesprøverne i august. Kun 40 optages.
Annonce

Oksbøl: De senere år har Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne hængt noget med kanonrøret. Ganske enkelt da det ikke har været muligt at rekruttere nye artillerister. Ved årsskiftet manglede der cirka 100 mand eller 25 procent hos Danske Artilleriregiment. Men genetableringen af konstabelelevuddannelsen er allerede nu en succes, inden uddannelsen er begyndt. I skrivende stund har 174 meldt sig til to dages optagelsesprøve i august.

- Det er altid svært at gisne om, og alle var spændte. Det ser rigtigt lovende ud, siger regimentschef og oberst Torben Dixen Møller fra Danske Artilleriregiment.

Selv vurderer han, at covid-19 kan have ændret de unges planer om et sabbatår i udlandet og fået flere til at søge ind på den ni måneder lange uddannelse.

Annonce

Mislykkede tiltag

Efter flere års mislykkede rekrutteringstiltag tog han egenhændigt initiativ til at oprette konstabelelevuddannelsen, som er et pilotprojekt i Hæren. Samtidig har Danske Artilleriregiment via en meget rost hjemmeside til de værnepligtige sammen med en aktiv profil på de sociale medier fået vendt indtrykket af et liv i Hæren så langt vestpå som Oksbøl.


Det går bedre med at rekruttere end i lang tid. Lige i øjeblikket ser det meget positivt ud.

Regimentschef Torben Dixen Møller, Danske Artilleriregiment


Målet med den nye konstabelelevuddannelse er især at få fat i unge mennesker fra lokalområdet, da de er langt lettere at fastholde end unge fra andre dele af landet.

Efter 20 års venten får Danske Artilleriregiment senere i år leveret 19 nye og tidssvarende haubitser fra franske Nexter. Det har betydet, at det har været lettere af fastholde folk. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Torben Dixen Møller er selv et fremragende eksempel på, hvad en konstabelelevuddannelse kan føre til.

- Jeg er selv startet som konstabelelev i 1977, og det er den måde, jeg kom ind i Forsvaret, siger Torben Dixen Møller, som i dag er 59 år.

Annonce

Må skuffe mange

Men allerede nu må han skuffe mange af aspiranterne til den nye konstabelelevuddannelse, som begynder mandag den 2. november. Der er kun 40 pladser.

- Det er også et ressourcespørgsmål, siger Torben Dixen Møller.

Derfor oprettes der ikke to hold om året som eksempelvis med de værnepligtige og kvinder med værneret, der gennemfører Hærens Basis Uddannelse på fire måneder.

Danske Artilleriregiment står også for i efteråret af få leveret nye og tidssvarende haubitser, som afløser for den forældede M-109 fra 1965. Det ser også ud til at have en effekt.

- Det går bedre med at rekruttere end i lang tid. Lige i øjeblikket ser det meget positivt ud, siger Torben Dixen Møller.

Danske Artilleriregiment

Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne modtager de kommende år 50 nye Piranha 5, ligesom der kommer 19 haubitser fra franske Nexter.

Danske Artilleriregiment er normeret til 500 mand. Der er dog kun 400 mand. I 2023 skal Danske Artilleriregiment op på 650 mand.

Den nye konstabelelevuddannelse begynder mandag den 2. november. Der er plads til 40 elever, som efter endt uddannelse på ni måneder har mulighed for fastansættelse i Hæren.

Optagelse sker via Forsvarets Dag over to dage i august på Oksbøl Kaserne. Sidste frist for tilmelding til optagelsesprøven er den 1. august. Se mere på karriere.forsvaret.dk. Søg efter konstabelelev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce