Annonce
Trekantområdet

Sådan er det hele skruet sammen: Tre ting du skal vide om Lillebæltværftet

Der blev afholdt Café Stiften på Lillebæltværftet tirsdag. Her fik 30 læsere en rundvisning og et indblik i værftets historie. Foto: Peter Leth-Larsen
Mens Lillebælt Smakkelaug arbejder på værftet til daglig, er det Lillebæltværftets Venneforening, der sørger for at skaffe midlerne.
Annonce

Nedenfor kan du danne et overblik over, hvordan Lillebæltværftet er organiseret, hvilke erhvervsmæssige aktiviteter der er tilbage, og hvordan der bliver rejst penge til driften hvert år.

1. Organisering

Lillebælt Smakkelaug fra 1993 var initiativtager til foreningen Lillebælt-Værftet i 1997. I efteråret 1998 oprettedes Lillebæltværftets Venneforening, som har til formål at udbrede kendskabet til værftet og rejse midler til driften. Venneforeningen er repræsenteret i foreningen Lillebælt-Værftets bestyrelse og har mere end 200 medlemmer. Det er medlemmer af Lillebælt Smakkelaug, der arbejder på værftet i det daglige med vedligehold og bådebyggeri.

2. Udlejning

Frem til 2014 drev foreningen Lillebælt-Værftet selvstændig bådebygningsvirksomhed og udførte mindre reparations- og renoveringsopgaver på lokale træfartøjer. I dag er de erhvervsmæssige aktiviteter begrænset til drift og udlejning af værftets bedding og dets faciliteter.

Fra 2015 har foreningen udlejet en mindre værftshal til Chris Domino Larsen, som driver virksomhed under det gamle navn, Middelfart Skibs- og Bådebyggeri, og selv er udlært fra stedet i 1990'erne. Han beskæftiger tre fuldtidsansatte, herunder en lærling.

3. Aktiviteter

Fra maj til oktober holder Lillebælt Smakkelaug pause fra bådebyggeriet, så der kan blive plads til aktiviteter og kulturelle arrangementer i værftsbygningerne. Gennem de senere år er der blevet afholdt 30-40 arrangementer med samlet omkring 5000 besøgende. På den måde har Lillebæltværftets Venneforening hvert år kunnet overdrage mellem 100.000 og 120.000 kroner til foreningen Lillebælt-Værftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce