Annonce
Kolding

Sådan får daginstitutionerne hverdagen til at køre trods corona

Selv om der er en del coronasmitte i daginstitutionerne i Kolding Kommune, får man det foreløbig til at løbe rundt, selv om der er et ekstra forbrug af vikarer. Flere steder må man også rykke rundt med medarbejdere, når en stue bliver ramt af coronasmitte. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daginstitutionerne i Kolding slås også med coronasmitte i øjeblikket. Men ingen af institutionerne er endnu så pressede, at de har været nødt til lukke eller opfordre forældre til selv at passe deres børn.

Kolding: Ja, der er coronasmitte i Koldings daginstitutioner, og ja, det rammer både børn og medarbejdere i øjeblikket.

Men nej, ingen institutioner er trods den meget udbredte smitte så pressede, at de er nødt til at lukke eller til at opfordre forældre til selv at passe deres børn.

Sådan lyder meldingen fra børnechef i Kolding Kommune, Merete Lund Westergaard, nu, mens smittetallene i hele landet buldrer derudaf.

Annonce

- Vi har ligesom alle andre steder mange smittede - både børn og ansatte - men vi har åbent alle steder. Det betyder ikke, at det er nemt eller business as usual, men vi har en lang række greb, vi kan benytte, når institutioner er ramt af smitte, fortæller Merete Lund Westergaard.

Hun forklarer, at der hver dag typisk er fire-fem daginstitutioner, der er så hårdt ramt af corona, at personalet der skal have værktøjskassen med løsninger frem for at få dagligdagen til at hænge sammen. Hvilke daginstitutioner, der er ramt, skifter fra dag til dag og fra uge til uge.

Ret til pasning

For at have hænder nok til at passe børnene i daginstitutionerne, når flere medarbejdere må melde sig syge på grund af corona, eller skal blive hjemme, fordi de er nære kontakter til en smittet, bliver der brugt ekstra mange vikarer i øjeblikket, oplyser børnechefen.

Derudover låner stuer og afdelinger i daginstitutionerne medarbejdere til hinanden, ligesom man nogle gange samler to grupper af børn i en enkelt gruppe i en hel uge, hvis der for eksempel både er børn og ansatte væk i grupperne.


Vi kommer ikke til at opfordre forældre til at holde deres børn hjemme.

Merete Lund Westergaard, børnechef

Merete Lund Westergaard fortæller, at medarbejderne i daginstitutionerne også spørger forældrene om, hvornår de har tænkt sig at aflevere og hente deres børn i nogle dage frem. Det gør de for lettere at kunne placere de ansattes vagter der, hvor der rent faktisk er børn i institutionen.

Nogle daginstitutioner landet over har haft så meget smitte, at de har været ude og opfordre forældre til selv at passe deres børn, hvis de kan. Gør I også det, eller kan det blive aktuelt?

- Vi kommer ikke til at opfordre forældre til at holde deres børn hjemme, for det må vi ikke bare. Men hvis det bliver sværere at få tingene til at hænge sammen i nogle institutioner, kan vi eventuelt spørger nogle forældre, om de har mulighed for selv at finde pasning. Der er selvfølgelig en balancegang mellem en opfordring og en forespørgsel hos forældre, men vi vil altid præcisere, at man selvfølgelig har ret til at få sit barn passet, siger Merete Lund Westergaard.

Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Tina og Peder har bemærkelsesværdig vækst efter 18 år i branchen: Antallet af ansatte fordoblet efter et år med bundsolidt regnskab

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce