Annoncørbetalt indhold

Sådan får du mest ud af din internetforbindelse

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Synes du, at dit internet burde køre hurtigere, en det reelt gør? Mange faktorer kan påvirke din internetforbindelse, så det kører langsommere, end det burde. Læs her, hvad du selv kan gøre for at optimere dit hjemmenetværk.

Annonce

Har du også prøvet, at du sidder på dit hjemmenetværk og venter på en hjemmeside der loader, eller en film som begynder at hakke uden grund?

Hvis du samtidig har en internetforbindelse, som burde være hurtig nok til det, du skal bruge den til, kan det være, at dit hjemmenetværk trænger til et gennemsyn.

Start med at tjekke dit udstyr

Nogle af de mest almindelige udfordringer for din internetforbindelse er dit hardware eller opsætningen af det.

Afhængig af hvilken internetforbindelse du bruger, kan du tjekke forskellige dele af din opsætning.

Hvis du får dit internet direkte gennem et kabel til din computer, skal du tjekke om det er slidt, og hvilket slags kabel du bruger. Kablet skal være et CAT 5 eller 6 og ikke have brud, hvilket typisk opstår omkring stikket.

Har du, som de fleste andre, et WiFi-netværk, skal du tjekke specifikationerne på den router, som du benytter. Har du en ældre en af slagsen, kan det være, at den slet ikke kan sende den hastighed, som du har i din internetpakke.

Placeringen af din router har også stor betydning for, hvor hurtigt internet din enhed modtager.

Står routeren i et skab eller langt fra det sted, hvor du primært benytter internettet, vil der opstå en forsinkelse på signalet. Betonmure eller andre forhindringer vil også udfordre internetforbindelsen.

Forsøg derfor så vidt muligt at have din router stående frit og centralt.

Frekvensen din router kører på har også betydning. De frekvenser, du oftest kan vælge imellem, er 2.4 og 5 GHz. Man kan groft sagt sige, at 5 GHz er hurtigst, mens 2.4 GHz har en længere rækkevidde. Hvad der er mest fordelagtigt for dig, afhænger derfor af din opsætning.

Test din internetforbindelse

Har du gjort ovenstående, men stadig synes, at dit internet kører for langsomt, så er næste skridt at teste din internetforbindelse, så du ved, om forbindelsen er for langsom eller ej.

Dette gøres nemmest med en hastighedstest, som du kan finde på internettet.

Hos Fibia tilbyder man gratis hastighedstest af dit internet. Det gøres let på hjemmesiden, hvor du kan hente en app til enten PC eller Mac, da du her får det mest præcise resultat.

Vær dog opmærksom på, at mange faktorer kan påvirke din internetmåling, og du skal følge anvisningerne, for at få det mest korrekte resultat.

Får du et resultat, som svarer til den internethastighed, du har i din internetpakke, så er det måske tid til at overveje, om den internetforbindelse eller internethastighed er den rigtige for dig – nu ved du i hvert fald præcist, hvor hurtigt dit internet er.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.